Головна
>
LP
>

Вагоновожатые випустили альбом, на якому вперше заспівали українською

Вагоновожатые випустили альбом, на якому вперше заспівали українською

20 листопада гурт Вагоновожатые презентував альбом Референс, перший великий реліз за два роки. Платівку вже можна знайти на стрімінгах: Apple MusicGoogle PlayDeezer та Spotify.

«Цей альбом ми готували два роки. У ньому сплелися переживання і відчуття всіх вагоновожатых, кожен з нас написав для платівки свій трек. Можливо тому альбом вийшов більш концептуальним і цілісним. Якщо Вассервага був своєрідним адреналіновим вибухом, то Референс – наші спостереження за суспільством, своєрідний зріз часу», – прокоментували реліз музиканти.

Усього в альбом увійшло 10 треків, серед яких і дві перших в історії гурту пісень українською: Бриф та Веаюфром. Загалом україномовні треки були питанням часу, адже фронтмен Вагоновожатых Антон Слєпаков кілька років тому перейшов на українську у соціальних мережах та під час концертів.

Перед виходом альбому гурт підготував цікаву піар-кампанію, про яку писало видання The Village. По всьому Києву з’являлись плакати з цитатами пісень на кшталт «вечером вторника первую помощь оказать дворникам» і «сдать целлофан, бумагу, вторсырьё, высушить влагу делать свое». До речі, вже відома і дата київської презентації.

Нагадаємо, що перший лонгплей Вассервага з’явився восени 2015, який увійшов до рейтингу найкращих альбомів року. Окрім нього у гурту є кілька міні-альбомів.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024