Головна
>
Кіно
>

Запорізький міжнародний кінофестиваль проводить конкурс на найкращий сценарій імені Вячеслава Зайцева

Запорізький міжнародний кінофестиваль проводить конкурс на найкращий сценарій імені Вячеслава Зайцева

16 червня Запорізький міжнародний кінофестиваль анонсував проведення конкурсу на найкращий кіносценарій про Запорізький край в памʼять про Вячеслава Зайцева. Вячеслав — історик, завідувач інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника «Хортиця», що загинув 5 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання під Бахмутом.

Для участі у конкурсі треба подати заявку у довільній формі та сценарій короткометражного ігрового фільму за посиланням. Дедлайн — до 19 липня 2024 року.

«Історія подана у сценарії має бути цікавою для глядацької аудиторії, драматургійною завершеною, життєствердною, має мотивувати  до дії та надихати», — йдеться в умовах конкурсу.

Переможця визначить журі конкурсу згідно з критеріями, визначеними пунктами положення кінофестивалю. Сценариста найкращого сценарію короткометражного ігрового фільму нагородять статуеткою «ЗIФФ».


З 2010 року Вячеслав Зайцев працював екскурсоводом у Національному заповіднику «Хортиця», займався археологічною, науковою та інформаційною діяльністю. Брав участь у боях за Донецький аеропорт у 2014 році, пройшов Південний котел та бої за Дебальцеве. З початку повномасштабного вторгнення воював на Запорізькому та Донецькому напрямках. У рідному Запоріжжі В’ячеслав захищав права ветеранів АТО та розпочав політичну кар’єру, ставши депутатом Запорізької міської ради.

«Він був патріотом своєї країни. Я не уявляю інакше як би він зміг поступити. Тому він в той же день, 24 лютого, пішов у військкомат. Він спочатку був у 55-й бригаді, а потім перевівся в окремий стрілецький батальйон (командир відділення розвідки)», — каже співзасновник ГО «Запорізька рада ветеранів АТО» Андрій Хімічев.


Ця публікація була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: «Заброшок — багато, платформ для мистецтва — мало». Віталій Матухно про стрімкий розвиток культури на Луганщині у 2014–2022 роках та виставки в закинутих будівлях

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024