Головна
>
Кіно
>

Байопік «Вільна людина. Проща» про Валерія Маркуса вийшов онлайн

Байопік «Вільна людина. Проща» про Валерія Маркуса вийшов онлайн

Біографічний фільм «Вільна людина. Проща» режисера Сергія Дмитренка вийшов на Takflix. Стрічка розповідає історію життя українського військовослужбовця та автора книжки «Сліди на дорозі» Валерія Маркуса

Сюжет фільму охоплює період 2014-2020 років. Головний сержант 47 ОМБр «Маґура», блогер та мандрівник Валерій Маркус (також відомий як Валерій Ананьєв) після трьох років на фронті вирушає у пішу прощу дорогою святого Якова. Шлях протяжністю 1800 кілометрів пролягає уздовж Франції та Іспанії до мису Фіністерре. Ця мандрівка допомогла Валерію відрефлексувати прожите та зрозуміти, куди рухатися далі. Зокрема, видати книгу «Сліди на дорозі», яка розповідає про війну на Донбасі.

Фільм складається з особистих відео Валерія з фронту та подорожей. Ці події у фільмі коментує особисто Маркус, а також журналістка Яніна Соколова, музикант Олександр Положинський та волонтер Ігор Хмилевський. Після 24 лютого 2022 року Олександр та Ігор стали військовими 47 бригади.

Прем‘єра стрічки відбулася на фестивалі документального і художнього кіно у Харкові (Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival). Фільм також потрапив до офіційної програми онлайн-кінофестивалю First-Time Filmmaker Online Sessions, де беруть участь кінематографісти з різних країн світу, та одержав перемогу у своїй категорії «Повнометражні фільми». 

Сергій Дмитренко — кіно- та -телережисер, автор короткометражних фільмів «Мана. Початок легенди» та «Головний герой». У 2019 році він також зрежисерував чотирисерійний документальний цикл про мандрівний фестиваль «З країни в Україну».

Ідея створити повнометражний фільм про історію про Валерія Маркуса з’явилась у Дмитренка після закінчення першого спільного із Валерієм проєкту «Вільна людина» — документального серіалу про пішу подорож у 1800 км шляхом святого Якова. 


Читайте також: Вийшов документальний серіал «Позиція Україна» про людей, які опинились на лінії фронту

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024