Головна
>
Література
>

Книги Пузіка, Кокотюхи, Ірванця та інші: Vivat опублікував список знищених видань

Книги Пузіка, Кокотюхи, Ірванця та інші: Vivat опублікував список знищених видань

23 травня, внаслідок російського обстрілу, загорілася харківська друкарня «Фактор-друк» — один із найбільших поліграфічних комплексів України. Внаслідок обстрілу загинуло семеро працівників друкарні, ще 21 людина зазнала поранень. Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі повідомив, що було спалено 50 000 книг. 27 травня видавництво Vivat опублікувало перелік видань, які було знищено.

Фото: Vivat/Facebook

Книги українських авторів:

  • «Битися не можна відступити» Павла Белянського,
  • «Мисливці за щастям» Валерія Пузіка,
  • «Підпільна держава» Андрія Кокотюхи,
  • «Ізмарагд княгині Несвіцької» Олександра Ірванця,
  • «Всі мої Ключі і Ґайя. Вогонь Півночі» Наталії Матолінець,
  • «Слова і кулі» Наталії Корнієнко,
  • Збірка короткої фантастичної прози «Мотанка».

Книги іноземних авторів:

  • «Смішно, що ти спитав» Елісси Сассмен,
  • «Шлюбний портрет» Меггі О’Фаррелл,
  • «Нора змінює сценарій» Аннабель Монаган.

Серед знищених додаткових накладів — «Жорстокий принц» Голлі Блек, «Гостя проти ночі» Гізер Ґуденкауф. А також «Залізна Вдова», на що авторка Сіжань Джей Джао відреагувала у своєму Х (раніше — Twitter):

Скриншот: @XiranJayZhao

Дитячі книжки:

  • «Казки безстрашних дівчат»,
  • «Клубочок мчить на допомогу»,
  • «Гакслі та Оладик мчать на допомогу»,
  • «Велика книга фей і принцес»,
  • «Один проти всіх»,
  • «Герої грецької міфології»,
  • «Фрея та безстрашні. До бою».

А також додатковий наклад «Клуб врятованих» Сашка Дерманського, «Жерар-партизан» Івана Андрусяка, «Велика книга космосу» і «Дитяча енциклопедія планети Земля».

Видавництво зазначає, що це неповний перелік — понад 10 інших назв перебувають у статусі «немає інформації», але найімовірніше вони також знищені.

Але попри те, що частина книжкових новинок згоріла від обстрілу, Vivat проведе заплановані події на Книжковому Арсеналі:

«Ворог нищить  українську книгу та культуру. Для видавничої галузі України життєво важлива підтримка світу. Цьогорічний Книжковий Арсенал зосереджений на книгах про війну і життя на межі. Щоби вчергове привернути увагу світової спільноти до злочинів, які чинить рф, видавництво Vivat бере участь та ініціює низку подій і розмов», — коментують у видавництві.

Серед подій Vivat на Книжковому Арсеналі:

31 травня о 15:30-17:00 — Панельна дискусія «Долаючи розрив: між оповіддю й мовчанням» за участі автора «Бібліотекарка з Аушвіцу» Антоніо Ітурбе

1 червня об 11:00-13:00 — Живі читання з «Барабукою» зі Світланою Стретович та Іваном Андрусяком.

1 червня об 11:30-13:00 — Обговорення репрезентації жіночого досвіду в часи з авторкою книжки «Її війна» Євгенією Подобною.

1 червня о 17:30-19:00 — Читання з Сашком Дерманським

1 червня о 19:30-21:00 — Обговорення «Слова і кулі: завмирання і перевідкривання мови». В обговоренні візьмуть участь Галина Крук, Анатолій Дністровий, Євгенія Подобна, а модеруватиме — Олександр Мимрук.

2 червня о 13:00-14:00 — Розмова з літературними агентами й менеджерами щодо міжнародної промоції української книжки за кордон. Учасники: Іван Федечко, Наталія Мірошник, Вікторія Матюша, Beata Stasińska.

2 червня о 16:00-17:30 — Панельна дискусія «Долаючи розрив: як дорослим читати дитячі книжки». Учасники: Ольга Русіна, Олена Рибка, Мар’яна Савка, Катерина Міхаліцина, а модерує — Тарас Малий.

2 червня о 17:30-18:30 — Дискусія «Як писати про війну: письмо і образ ветерана». Учасники: Ольга Погинайко, Віталій Запека, Влад Якушев, Вікторія Косенко, а модерує — Марія Титаренко.

Також видавництво Vivat обіцяє автограф-сесії з авторами й авторками: Антоніо Ітубре — автор книжки «Бібліотекарка з Аушвіцу»; Люк Гардінг, журналіст, автор нонфікшну про залаштунки війни Росії в Україну «Вторгнення». Серед українських авторів — Олександр Зінченко, автор книжки «Як українці зруйнували імперію зла», що допомагає краще зрозуміти події початку незалежності.

Детальніше програму Книжкового Арсеналу можна переглянути за посиланням.


Читайте також: Чому варто відвідати Книжковий Арсенал?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024