Головна
>
Новини
>

Благодійний концерт проекту Святослава Вакарчука “Вночі”

Благодійний концерт проекту Святослава Вакарчука “Вночі”

 

У грудні Святослав Вакарчук дасть концерт музичного проекту «Вночі» для збору коштів на облаштування лікарень

19 грудня 2014 р. у Києві в театрі ім. Івана Франка відбудеться благодійний концерт сольного проекту Святослава Вакарчука «Вночі».
Усі кошти з продажу квитків підуть на оновлення та повне облаштування операційних залів Запорізького госпіталю.

Святослав Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельзи», автор проекту «Вночі»: «Безумовно, з кожного концерту ОЕ ми так чи інакше передаємо гроші на благодійність. Ось вже півроку ми постійно займаємося тими речами, які є актуальними, як наприклад, закупівля ліків, медичних засобів, які наразі життєво необхідні, а нещодавно наша команда привезла з Німеччини спеціальні ліжка для Харківського госпіталю.

Проте ми б воліли також займатися тим, що працюватиме на майбутнє і довгі роки служитиме людям – допомогти лікарням, облаштовуючи їх сучасним обладнанням, комплектуючи такими вкрай необхідними реанімобілями тощо. Врешті, хтось і це повинен робити, адже колись настане день й закінчиться війна».

Зокрема, усі зібрані кошти з благодійного концерту «Вночі» будуть спрямовані на облаштування сучасною апаратурою операційних залів Запорізького госпіталю та придбання реанімобілю.

Гооспіталь має довгу й складну історію. Заснований у грудні 1940 року, під час Другої світової працював у Махачкалі, потім Сімферополі, а в листопаді 1944-го був передислокований на постійне місцезнаходження в м. Запоріжжя. Протягом 60-70-х років декілька разів визнавався кращим гарнізонним госпіталем. Проте у грудні 2013 року, згідно директиви тогочасного Міністра оборони стаціонар госпіталю було закрито.

Наразі, зважаючи на надскладну ситуацію на сході країни, прийнято рішення відновити роботу цієї медичної установи, адже Запорізький госпіталь є найближчим військово-лікарським закладом до зони бойових дій.

Але для повноцінної роботи потрібно практично з нуля створити операційні, провести оснащення медичним обладнанням. На сьогодні силами небайдужих городян, підприємців міста, самими працівниками госпіталю зроблено частковий ремонт палат, операційних.

Проте для проведення операцій та лікування вкрай необхідне складне медичне обладнання (рентгенодіагностичний апарат, апарат ультразвукової діагностики, апарат штучної вентиляції легенів, колоноскопи, дефібрилятори, стерилізатори інше), реабілітаційні ліжка, столи операційні,  реанімобіль тощо.

Саме на це обладнання і підуть кошти, отримані від проведення концерту «Вночі» 19 грудня. Все це працюватиме довгі роки також на потребу мешканців міста.

Благодійний концерт відбудеться у партнерстві з Фондом «Волонтерська сотня Україна – Світ», ГО «Люди майбутнього» та Ощадбанком України

Всім, хто бажає долучитися до спільної справи – квитки на сайті kasa.in.ua

 

«Вночі» – проект Святослава Вакарчука був представлений 2008 року. Він став першим сольним проектом відомого музиканта. Участь у записі «Вночі» брали як учасники гурту «Океан Ельзи», так і запрошені виконавці джазу, класичної та народної музики. А пісня  «Така, як ти» з цього проекту стала справжнім гімном любові, ніжності та чутливості.

Гуманітарні проекти “Океану Ельзи”: на сьогодні група продовжує надавати благодійну допомогу за актуальними напрямками. Зокрема, за останні півроку на понад 700 тисяч гривен було придбано та передано медикаментів, медичного обладнання, спеціального одягу напряму до Харківського, Київського, Дніпропетровського госпіталів та через волонтерські організації (Волонтерська Сотня-Кожен може допомогти,  Крила ФеніксаВолонтерська Сотні Україна-СвітТериторія життя).

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024