Головна
>
Новини
>

Каталоги Мистецького арсеналу до виставок тепер у вільному доступі

Каталоги Мистецького арсеналу до виставок тепер у вільному доступі

Мистецький арсенал оприлюднив електронні версії каталогів до виставок, які відбувалися в його межах з 2017 року. Всього каталогів зараз 12, їх можна переглянути на сайті або в сервісі ISSUU.

З 2017 року кожну свою виставку Мистецький арсенал документував у формі двомовних каталогів. Раніше їх можна було придбати лише в друкованому вигляді в Крамничці Мистецького арсеналу. Рішення зробити їх загальнодоступними прийняли, щоб розповісти про українське мистецтво ширшій авдиторії.

«Рішення зробити каталоги доступними та безкоштовними для перегляду підкріплене намаганням утвердити сталість та унікальність українського мистецтва й культури загалом, розповісти про них ширшій аудиторії. Особливо важливим це видається в часи повномасштабної російсько-української війни, коли українська культура знаходиться під ударом і потребує підтримки», — пишуть на сайті Мистецького арсеналу.

Колекція електронних видань до виставок має три серії:

Ці видання не лише експонують виставкові матеріали, а й містять у собі аналітичні та мистецтвознавчі тексти, що доповнюють візуальну складову.

«П’ять років тому ми започаткували серію каталогів до наших виставок. Це не просто подарункові масивні книжки на глянцевому папері, а зручні книги для читання з аналітичними та мистецтвознавчими текстами, проілюстровані репродукціями та фотографіями експозицій. Усі вони різні: за принципами верстки, дизайнерськими рішеннями, матеріалами обкладинок і типом паперу», зазначає арт-директорка Мистецького арсеналу Лєра Гуєвська.

Усі каталоги, наявні в електронному форматі станом на червень 2022 року, доступні для безкоштовного перегляду, та їх паперові версії можна придбати в Крамниці Мистецького арсеналу офлайн чи онлайн.


Читайте також: Як з’явилися та якими є рекрутські пісні

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024