Головна
>
Кіно
>

У Києві відбудеться благодійний марафон сеансів «Зошит війни»

У Києві відбудеться благодійний марафон сеансів «Зошит війни»

11 червня у київському кінотеатрі kino42 відбудеться благодійний марафон «one day — one film» — сеансів фільму «Зошит війни». Протягом дня відбудеться 5 показів за участю режисера, творчої групи та запрошених модераторів/ок.

Кадр з фільму

«Зошит війни» (War Note) — документальна стрічка режисера Романа Любого. Фільм створений з особистих відеозаписів українських бійців АТО/ООС .

Продюсер стрічки — Марко Супрун, лінійні продюсери — Андрій Котляр, Володимир Тихий. Виробництво — Babylon13.

Також є 18 співавторів фільму, деякі з них — загинули на фронті. Зокрема серед співавторів фільму доброволець та митець Валерій Пузік; снайпер Олексій Болдирєв (Малиш), який став відомим тим, що під обстрілами підняв український прапор над Донецьким аеропортом; підприємець та доброволець Іван Матейко; кіборг Володимир Небір.

Відтак стрічка є водночас і збірним образом українського бійця, і гарною пам’яткою про тих, кого вже нема з нами. 

Світова прем’єра фільму відбулася на фестивалі Docudays UA у 2020-му році, де він здобув приз глядацьких симпатій та 2 спеціальні нагороди.

«Стрічка запрошує глядача у сюрреалістичну подорож на фронт війни з росією — у химерне потойбіччя, де панують закони відмінні від звичайного світу. Інша поведінка, інші стосунки, інший гумор. Герої прокидаються і засинають, радіють та плачуть, знімають відео та завжди відчувають, що запис може закінчитись у будь-яку мить. Для нас надзвичайно важливо допомогти нашим колегам, які знаходяться на передовій. Для мене це навіть більше не прокат, а мистецька акція. Думаю феномен цього фільму в тому, що зараз він навіть більш актуальний ніж рік тому. Приходьте, дивіться українське документальне кіно, підтримуйте ЗСУ!» — розповідає режисер фільму Роман Любий.

https://www.youtube.com/watch?v=-v89l8Vwd4E

Кошти зібрані з продажів квитків будуть спрямовані на закупівлю дронів для підрозділу в якому проходять службу українські кінематографісти. Придбати квитки можна за посиланням.

Зауважимо, що фільм можна буде подивитись в безпечних умовах незалежно від повітряних тривог, адже кінотеатр знаходиться у підвальному приміщенні.

Слідкувати за анонсами події можна на фейсбук-сторінці Babylon13.


Читайте також: 10 українських фільмів, які не були у прокаті: «Миколайчук OPEN» оприлюднив програму

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
1 день тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024