Головна
>
Кіно
>

Українська стрічка «Чому я живий» отримала нагороду Silk Road Film Awards

Українська стрічка «Чому я живий» отримала нагороду Silk Road Film Awards

Фільм «Чому я живий» режисера Віллена Новака здобув нагороду перемогу на фестивалі Silk Road Film Awards Cannes. Фільм створений на основі реальних подій про життя людей в Маріуполі в роки Другої світової війни,

Стрічка отримала перемогу в номінації Best Feature Film Director («Найкращий режисер повнометражного фільму»).

Фільм «Чому я живий» заснований на реальних подіях. В основі сюжету автобіографічне оповідання Євгена Митька «Тепер я турок, не козак», який пережив німецьку окупацію у Маріуполі у роки Другої світової війни.

Головні герої стрічки — Фрося та Льончик. Молоді люди мріють одружитися, але цьому заважає те, що Фрося – українка, а Льончик – єврей, тому батько дівчини проти. Їм все ж вдається одружитись, але починається війна. Льончик йде на фронт, а вагітна Фрося опиняється в окупації. Героям доведеться пережити окупацію, терор та розстріли євреїв, щоб зберегти любов та людяність у найтемніші часи.

Головні ролі у фільмі виконали Віктор Жданов, Роланд Мішко, Анастасія Марков, Ірина Мельник, Ольга Радчук та інші.

Раніше стрічка посіла перше місце у номінації Best Drama Feature Film на турецькому кінофестивалі International Anatolian Film Awards, отримала відзнаку Hollywood Gold Awards на американському фестивалі, здобула Гран-прі 10-го Міжнародного кінофестивалю «Кіно і ТИ». Фільм також був визнаний кращим повнометражним фільмом кінофестивалю Future of Film Awards у Північній Македонії

Довідка. Виробнича асоціація Шовкового шляху (ASRP) створена в Каннах у 2019 році, щоб просувати професіоналів кіно та музики переважно з країн Шовкового шляху та з усього світу, а також для організації двох незалежних кінофестивалів: Каннського міжнародного фестивалю незалежного кіно (CIIFF) і Silk Road Film Awards Cannes (SRFA).

Silk Road Film Awards Cannes — це щомісячний конкурс із щорічними показами, відкритий для незалежних режисерів і письменників з усього світу. В межах конкурсу розглядаються короткометражні та повнометражні роботи. Судді оцінюють якість створення фільмів і сценаріїв, креативність і вміння розповідати історії. 


Читайте також: Проєкт фільму «Ти – космос» Павла Острікова отримав нагороду в Каннах

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024