Головна
>
Кіно
>

Проєкт фільму «Ти – космос» Павла Острікова отримав нагороду в Каннах

Проєкт фільму «Ти – космос» Павла Острікова отримав нагороду в Каннах

Фільм «Ти – космос» (U are the Universe) українського режисера Павла Острікова отримав нагороду First Cut Lab Award у Каннах.

Павло Остріков — український сценарист, режисер та продюсер. Член об’єднання «Сучасне Українське Кіно» та Європейської кіноакадемії. Павло зняв короткометражні стрічки «Одкровення» «Ґолден лав», «Випуск’97» «Смородина» «Mia Donna» та інші.

«Ти – космос» — майбутній повнометражний дебют режисера, він працював над сценарієм фільму з 2011 року. А робота над стрічкою розпочалась у листопаді 2021 року.

Фільм розповідає про космічного дальнобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиною людиною, яка вижила. Але до того моменту, поки на зв’язок не виходить француженка Катрін. Андрій та Катрін вирішують летіти назустріч одне одному, ця подорож займає три довгих роки, протягом яких герої закохуються.

Фото: Facebook/ U ARE the UNIVERSE

Фільм створений у копродукції України, Франції та Бельгії. Виробник із української сторони — компанія ForeFilms, продюсери — Володимир та Анна Яценко. Стрічку презентували у програмі Ukrainian Films Now в межах Каннського кіноринку Marché du Film.

Ukrainian Films Now — 12 європейських кінофондів, що об’єднали зусилля, аби підтримати українські фільми у постпродакшені. 

Нагороду First Cut Lab Award та грошовий приз у розмірі 30 000 євро забрав проєкт Павла Острікова.

Окрім «Ти – космос» в межах ініціативи було представлено ще 8 українських проєктів: ‌«Коли нам було 15» Анни Бурячкової, «Свято Хризантем» Семена Мозгового, «Залізна сотня» Юлії Гонтарук, «Дисидент» Станіслава Гуренка та Андрія Алферова, «Редакція» Романа Бондарчука, , «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «La Palisiada» Філіпа Сотниченко та «Степне» Марини Вроди.

Довідка. First Cut Lab — це комплексна навчальна та консультаційна програма, яка підтримує професіоналів аудіовізуального мистецтва в Європі та всьому світі, а також їх художні фільми на стадії монтажу. Програма має на меті покращити художні досягнення фільмів і водночас сприяти розвитку на міжнародному рівні.


Читайте також: Українська режисерка Тоня Ноябрьова отримала у Каннах грант для завершення фільму

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024