Головна
>
Кіно
>

Фільм «Я, Ніна» Марисі Нікітюк вийде в прокат у вересні

Фільм «Я, Ніна» Марисі Нікітюк вийде в прокат у вересні

7 вересня в український прокат виходить фільм «Я, Ніна», режисерки Марисі Нікітюк. Фільм знятий за мотивами особистої історії української телеведучої та журналістки Яніни Соколової та був задуманий як байопік. Яніна Соколова стала однією з продюсерок. Творча команда також представила офіційний постер до фільму.

LiRoom є інформаційним партнером стрічки.

Постер до фільму

Головна героїня стрічки — Ніна Сокіл, сильна особистість та успішна телеведуча. В її житті є все, про що тільки можна мріяти: любов, кар’єра, прихильники. Та в одну мить фатальна новина руйнує все, до чого зірка так довго йшла. Саме ця перешкода змусить її зрозуміти, хто вона насправді, і що є найважливішим у житті.

У головній ролі дебютувала психологиня, блогерка й акторка Ксенія Хижняк. Також у фільмі зіграли Олексій Тритенко, відомий за ролями у фільмах «Мирний-21» та «Я працюю на цвинтарі». Нині він служить у ЗСУ. Також зіграли Максим Панченко, який знімався у фільмі «Червоний. Без лінії фронту» та Ігор Колтовський, відомий за ролями у картинах «Погані дороги», «І будуть люди» та «Червоний».

Режисеркою фільму стала Марися Нікітюк, відома своєю попередньою стрічкою «Коли падають дерева». Вона була учасницею Берлінале і найкращий дебютом 2018 року за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо».

У творчу команду фільму потрапив кінооператор Сергій Михальчук, який працював над фільмами «Довбуш», «Дике поле» та «Поводир». А композитором став Антон Байбаков, який має досвід роботи над стрічками «Залізні метелики», «Віктор_Робот» і «Брама».

Світова прем’єра стрічки відбулася на Tallinn Black Nights Film Festival, який входить до переліку 15 найпрестижніших кінофестивалів у світі. В Україні прем‘єра відбулася на кінофестивалі Миколайчук Open.

Кінокритик Ігор Кромф зазначив, що фільм «Я, Ніна» стає вдалим для Нікітюк артмейнстрімним експериментом, який однозначно буде цікавий широкій аудиторії та точно викликатиме рефлексії після показу. Це така ж ідеально скомпонована соціальна драма про дуже інтимну жіночу історію, де побутове часто межує з чимось метафізичним. Рецензію на стрічку можна прочитати за посиланням.

Марися Нікітюк — українська сценаристка та режисерка короткометражних і повнометражних фільмів. Працювала журналісткою, публіцисткою, театральною критикинею. Її повнометражні фільми: «Коли падають дерева», «Сансара. Сон метелика», «Додому» та «Брат Олень». Серед короткометражок: «В деревах», «Мандрагора» та «Сказ». Фільми за сценаріями Нікітюк брали участь у престижних міжнародних фестивалях у Локарно, Клермон-Феррані, у «Золотому абрикосі», Одеському МКФ та інших.


Читайте також: «Ми можемо продавати світу праведний український герць». Розмова з режисером Мирославом Латиком

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024