Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Yaktak розповідає про свій дебютний альбом «Під гітару»

Пісня за піснею: Yaktak розповідає про свій дебютний альбом «Під гітару»

8 лютого Yaktak випустив свій дебютний повноформатний альбом Під гітару. Лонгплей складається з 8 композицій, кожна з яких розповідає свою унікальну історію: любов до сім’ї, до коханої, до музики, до рідного краю. 

«Ми дуже довго готувалися до виходу цього альбому. У ньому весь я. У кожен трек я вкладав свою душу, свої емоції і спогади. І я сподіваюся, що кожна з пісень знайде свого слухача», — каже Yaktak про реліз.

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» Ярослав розповів про кожен трек свого дебютного альбому.

Yaktak (Ярослав Карпук) почав писати власну музику в 2021 році, з того часу створив колаби з Jerry Heil, MamaRika, Dovi та іншими українськими виконавцями. Його спільний трек зі співачкою Kola Порічка має більше 6 мільйонів прослуховувань на Spotify. У 2023 році Ярослав отримав нагороду «Найкращі нові імена поп-музики» від Muzvar Awards, а за останні пів року співак провів два всеукраїнські тури з понад сотнею концертів.

Нижча зростом

Це фокус-трек альбому Під гітару. Пісня розповідає про ту саму особливу дівчину, яка ніколи не прагнула відповідати стереотипам, і завжди була самою собою, навіть якщо це викликало непорозуміння навколишніх.

Букети

Ця пісня описує складність стосунків, коли один з партнерів відчуває пустоту, розчарування і втратив віру в щасливе спільне майбутнє. 

Листопадами

Ця пісня також про стосунки, що проходять через турбулентний період. Слова описують конфлікти, розбиті сподівання та боротьбу зі змінами. Але існує надія та бажання змінити ситуацію на краще.

Уночі

Це не новий трек, він вийшов його ще в серпні минулого року. Саме ця пісня дуже особиста для мене, бо в кожен рядок закладений особливий сенс. Я хотів, щоб романтичний вайб Уночі надихав кожного хлопця, який вміє грати на гітарі хоча би 2 акорди, зіграти цей трек своїй другій половинці. І, до речі, це перший кліп, в якому знялася моя дівчина.

Стежка

Ця пісня описує ностальгію за минулим, за рідним домом, родиною, яка збиралася за одним столом. Відчуття самотності тут змішуються зі спогадами про теплі моменти. У треку також проглядається надія на новий початок, на здатність знайти силу і відновити свій шлях, навіть коли здається, що всі стежки замело. 

Батькам

Ця пісня присвячена моїм батькам. Я хотів подякувати їм за все, що вони зробили для мене, за те, що навчили мріяти, не опускати руки і завжди йти вперед. Основний меседж — це нагадати про те, наскільки важливо дарувати свою турботу і телефонувати батькам, поки ще є час.

Босими ногами

Пісня Босими ногами відображає втому від невдалих пошуків кохання, від втраченого часу поруч не з тими людьми. Текст відтворює відчуття загубленості та розчарування, які супроводжують наші спроби знайти себе у стосунках та світі.

Поруч

Ця пісня пронизана теплим, романтичним вайбом, що здатен розтопити серце в холодні дні. Вона викликає ностальгію за приємними, ніжними моментами, пережитими разом з коханою людиною. Цією піснею я закликаю не приховувати свої почуття — обіймайтеся, грійте один одного і живіть у моменті.


Читайте також: Пісня за піснею: XXV кадр розповідає про мініальбом «Kadr Airlines»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024