Головна
>
Кіно
>

На фронті загинув актор фільму «Носоріг» Євген Світличний

На фронті загинув актор фільму «Носоріг» Євген Світличний

19 липня під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку загинув Євген Світличний («Жека»), який знімався у фільмі Олега Сенцова «Носоріг». Загинули також його побратими — Володимир Паращишин («Електрик»), Юрій Кріса («Кріс») та Олексій Найда («Тихий»). Про загибель Євгена повідомили у соцмережах першої штурмової роти ДУК ПС, відомої як «Вовки Да Вінчі».

Євгенові було 29 років. У цивільному житті він був спортсменом та актором. Мав статус чемпіона України з фрі-файту (різновид єдиноборств):

«Євгеній „Жека“ Світличний. Ми завжди будемо памʼятати світлого, доброго, завжди ввічливого хлопця, яскравого, безстрашного бійця, який любив зарубатись в поєдинку, якого любили побратими, любили фанати, поважали судді і вся Федерація. Царство небесне, світла памʼять», — написали про Євгена у Федерації фрі-файту.

У 2022 році Євген був нагороджений медаллю «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

У фільмі «Носоріг», який вийшов 2021 року, Євген зіграв роль Карася. Нагадаємо, що стрічка отримала головну нагороду — «Бронзового коня» за найкращий фільм, а головний герой Сергій Філімонов, був визнаний найкращим актором на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі. Окрім цього Філімонова визнали кращим актором на 15-му Міжнародному фестивалі артхаусного кіно в Батумі. Стрічку також показували у межах офіційної конкурсної програми «Горизонти» на Венеційському кінофестивалі у 2021. 

Кадр з фільму «Носоріг»

Читайте також: Команда українських фільммейкерів створила серію документальних новел про військових

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024