Головна
>
Музика
>

«Стріляй, бо мордор маст дай»: Турчинов та Горовий релізнули спільний трек

«Стріляй, бо мордор маст дай»: Турчинов та Горовий релізнули спільний трек

Минулого тижня Євген Турчинова та Руслан Горовий випустили спільний кліп на пісню Малюй, малий. Над піснею і кліпом вони працювали дистанційно, кожен зі свого міста. Більше про це у коментарі для LiRoom розповів Руслан Горовий.

Руслан Горовий — журналіст, письменник, засновник мистецького проєкту «Так працює пам’ять». В межах цієї ініціативи понад 100 музикантів записали пісні, щоб зберегти пам’ять про 15-річного Данила Дідіка, якого вбили проросійські терористи під час мирної ходи у Харкові за Єдність України у 2015 році.

Горовий не професійний музикант, однак часом співає і пише тексти пісень.

«Якщо я можу писати оповідання і книжки, то це одне, але я не музикант. Інколи я пишу пісні. Останнім часом не писав, але зараз от пішло знову», — каже Руслан Горовий.

З музикантом Євгеном Турчиновим (учасник гуртів Жадан і Собаки, Лінія Маннергейма) він знайомий давно: у них теплі стосунки й багато спілкування. Тож коли Руслан написав пісню — награв на гітарі, як зміг і надіслав Турчинову.

«Він послухав і запропонував записати пісню разом, а я залюбки погодився, бо він прекрасний музикант, у нього прекрасний голос. Тому так і зробили. Женя зробив трек і надіслав мені, я поїхав на радіо записати голос, бо все інше було закрите. Женя звів і знов надіслав мені. Я, у Києві, зняв на телефон себе, а він, у Харкові, себе», — розповідає Горовий. 

Кадри з метрополітену чоловіки взяли в Андрія Дубчака (військовий кореспондент, фотограф, засновник проєкту Donbas Frontliner). Так власне, і з’явився кліп на пісню. 

До речі, за першочерговим задумом Горового пісня мала називатись Мордор маст дай, але Турчинов запропонував більш ліричну назву — Малюй, малий.


Читайте також: Слухаємо новий трек Tember Blanche — «Ненародженим»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024