Головна
>
Музика
>

«Рано чи пізно ця пісня заїбе»: дивимося відео на спільний трек Горового, Колмена, Турчинова і Жадана і собак

«Рано чи пізно ця пісня заїбе»: дивимося відео на спільний трек Горового, Колмена, Турчинова і Жадана і собак

Музикант Руслан Горовий разом з рок-гуртом Жадан і собаки, Олександром Сердюком (Колмен) та Євгеном Турчиновим випустили пісню ЗЙБ та кліп на неї. Текст до пісні писав Руслан Горовий, він же став режисером кліпу, а музику створював Євген Турчинов. Реліз мав вийти ще у 2022 році, втім, випустити його вдалося лише зараз, кажуть виконавці.

Ідея пісні з‘явилася в Руслана Горового за пів року до повномасштабного вторгнення. Трек називається ЗЙБ, бо розповідає про пісню, яка «засіла в голові й потім багато років поспіль не відпускає»:

«Я написав, показав Сергію Жадану, показав Жені Турчинову. Женя загорівся, каже: “Давай зіграєм”. Він зробив аранжування, а потім запропонував запросити до виконання ще когось. Так у пісні з‘явився Колмен, а тоді й Вікторович (Сергій Жадан — ред.) проявив ініціативу», — ділиться виконавець у коментарі для Лірум.

Олександр Сердюк у коментарі для Ліруму каже, що спільно виконати трек йому запропонував Євген Турчинов:

«Я тоді рідко від чого відмовлявся і погодився, хоч Горовий, здається, мене не знав особисто, а я про нього знав все. Бо ми однієї конотопської крові. Записували все в Харкові у мосьє Кулаєнко (клавішник гурту Жадан і Собаки), памʼятаю, що дописав текст бріджа про “хоп хай неней” і замінив слово “тьолок” на “дівчонок” в своєму куплеті. А потім почалась війна і вся компанія кинулась в волонтерство, ні сил, ні бажання не було думати про цю пісню».

Після запису пісні музиканти планували записати кліп, але через повномасштабне вторгнення зйомки відклали. За рік вирішили допрацювати кліп, щоб «пісня жила».

Руслан Горовий додає — запис робили у Харкові, бо це було простіше логістично:

«Там у Михайла Бондаренка — продюсера, який займається моїми театральними ділами, був гараж, і ми на тій локації то всьо відзняли. Дали кліч прекрасним харків‘янкам, які хотіли потанцювати, незалежно від віку, віросповідання ваги і всього іншого. Вони погодились. А головні ролі я попросив зіграти моїх друзів».

В головних ролях у кліпі знялися Роман Гуржій, Анастасія Гордієнко, Ніна Дідік, Олег Абрамичев і Михайло Бондаренко.

Руслан Горовий сподівається, що трек стане «піснею пісень» і «засяде в головах», як і було заплановано.


Жадан і собаки — український рок-гурт із Харкова, що виник у 2000 році. Вокалістом гурту є український письменник Сергій Жадан. Нині з ним грає ще шестеро учасників: вокаліст і гітарист Євген Турчинов, басист Андрій Пивоваров, тромбоніст Олександр Меренчук, трубач Артем Дмитриченков і клавішник Сергій Кулаєнко.

Колмен (Олександр Сердюк) — актор, волонтер, гуморист, вокаліст гурту Євген Костянтинич і Криваве Забазарєво.

Руслан Горовий — Заслужений журналіст України, режисер-документаліст, поет і музикант, письменник, автор збірок повістей та оповідань. Співзасновник видавництва «ТаТиШо». Засновник мистецького проекту «Так працює пам’ять», що має на меті вшанування пам’яті Дані Дідіка.

Євген Турчинов — український музикант, гітарист гуртів Жадан і собаки, Євген Костянтинич і Криваве Забазарєво та Лінія Маннергейма. Автор музики до частини пісень Лінії Маннергейма та Жадан і Собаки.


Читайте також: Пісня за піснею: виконавець lumosback про мініальбом «Світло повернеться»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024