Головна
>
Новини
>

Zapaska їде в тур Європою

Zapaska їде в тур Європою

Український гурт з Кам’янця-Подільського Zapaska вирушає в тур Європою. Тур відбудеться на підтримку останнього альбому електро-дуету під назвою ‘KONTUR’. Наразі заплановано понад 30 концертів у  містах Польщі, Словаччини, Румунії, Чехії та Німеччини.

205457_203055136395862_7228852_n

У турі Європою музиканти беруть на себе гуманітарну місію правдивого висвітлення подій та реальної ситуації в Україні:

Сьогодні світ чує про нас в основному  в контексті  російсько-української війни.  З одного боку потрібно показувати Там, що ми Тут  живі і робимо цікавий культурний продукт. З іншого, там з людьми потрібно говорити і пояснювати, що у нас коїться. Наприклад, на відміну від проукраїнської Польщі, у Чехії надзвичайно сильне російське лоббі у мас медіа. У багатьох простих чехів викривлене уявлення про те, що у нас відбувається.

Потрібно схиляти західних слов’ян і не тільки їх на світлу сторону. Над цим ми працюємо у антрактах та під час шоу. Нарешті, наші чисельні клубні концерти створюють прецедент, коли українська сучасна музика у Євросоюзі затребувана не лише вітчизняними мігрантами, але й туземним населенням.  Ми прокладаємо шлях, який торуватимуть молоді та талановиті українські виконавці,” – сказано у прес-релізі.

Нагадаємо, що альбом ‘KONTUR’ потрапив до списку 14 найкращих альбомів 2014 року за версією LiRoom, а трек ‘VERSHNYKY’ зайняв перше місце у списку рекомендацій для іноземних слухачів на порталі BeeHype.

 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024