Головна
>
Новини
>

Зеленський доручив Шмигалю знайти заміну Ткаченку

Зеленський доручив Шмигалю знайти заміну Ткаченку

Сьогодні, 20 липня, стало відомо, що президент Володимир Зеленський доручив премʼєр-міністру Денису Шмигалю знайти заміну теперішньому міністру культури й інформаційної політики Олександру Ткаченку. Про це йдеться у вечірньому зверненні.

Це відбулося на фоні бурхливого обговорення щодо виділення коштів держбюджету на фінансування Музею Голодомору (понад 500 млн грн), а також виробництва серіалів, зокрема 33 млн грн на серіал Юрія Горбунова про СМТ «Інгулець».

«Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Шмигалем і про інше питання, яке варто розглядати, зокрема, через призму справедливості: бюджетні видатки. Я запропонував главі уряду два кроки. Перший: знайти позабюджетні кошти на проекти, які зараз дійсно потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. Другий: попросив Премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України», — сказав Володимир Зеленський.

Новина буде доповнюватися.

Оновлення від 21 липня 00:22

Олександр Ткаченко відреагував на заяву Зеленського. Він повідомив, що приніс Прем’єру заяву про відставку через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни до звернення Зеленського:

«Лише потім здивувався заяві Президента щодо цього ж питання. Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди — це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього. І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших».

Зауважимо, що у листопаді 2021 року Ткаченко вже подавав у відставку Ту заяву не зареєстрували у Верховній Раді, а іншу Ткаченко не написав. 


Нагадаємо, 7 березня на сайті Верховної Ради України була опублікована петиція про звільнення Олександра Ткаченка з посади Міністра культури та інформаційної політики України. Автор петиції Юрій Шиян вважав, що міністра потрібно звільнити, бо той спричинив стагнацію в культурній сфері. Зокрема, «привселюдно осквернив пам’ять всіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя». 

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль відповів на петицію. В офіційній відповіді Кабміну йшлося, що наразі неможливо встановити «обставини, які давали б чіткі підстави для звільнення Ткаченка». 

А в Мінкульті зазначили, що «сторона, яка запустила згадану інформаційну кампанію не змогла надати жодних фактів, які б доводили правдивість звинувачень проти Міністра».

Втім, це не єдина претензія до очільника Мінкульту. Докладніше про те, чому українці підтримали петицію з вимогою відставки Ткаченка, можна прочитати за посиланням

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024