Головна
>
LP
>

Сторонній погляд на фолк. Проєкт Zitkani презентував дебютний альбом

Сторонній погляд на фолк. Проєкт Zitkani презентував дебютний альбом

13 грудня вийшов дебютний альбом ZITKANI – Береги. Ця платівка є поглядом на український фолк музикантами, які нічого не знають про нього. Послухати можна на всіх стрімінових сервісах. Розповідаємо, що потрібно знати про цей екстраординарний проєкт від лейблу Mnogo Vody.

1. ZITKANI – це проєкт вокалістки Валентини Левченко. Після побудови успішної HR-кар’єри у великій металургійний компанії, вона вирішила поїхати на музичний ретрит у Бразилії та записатися на курс вокальної імпровізації All The Way In. Його авторка – учениця команди Боббі Макферріна та джазова співачка Rhiannon. Курс Валентині дався, адже влітку її запросили стати ко-тренеркою для наступного набору. All The Way In дав можливість Валентині познайомитися із різними музикантами, з якими вона відіграла десять концертів на західному узбережжі США та Канади.

2. Було очевидно, що Левченко має спробувати запис своєї музики. Тому вона звернулася до аранжувальника Кіко Войські, а також до поетеси Міріам Драгіної, та почала свою роботу у студії 185 Apodi в Сан-Паулу. Ще три пісні Валентина обрала з фольклору. Допомагали їм також близнюк Кіко – Ед, який виконав партії на мандоліні, перкусії та акордеоні.

3. Усі музиканти взяли участь у записі абсолютно добровільно. Суму, якої не вистачало для завершення альбому, Валентина зібрала всього за 10 днів на краудфандингу.

4. Усього на Береги увійшло сім треків та аутро одного з них.

5. У пісні Вітри звук безпосередньо вітру створено завдяки надуванню та здуванню акордеона, а класичний бразильський інструмент для капоейри берімбау, мандоліна та контрабас вступають на одній ноті, що майже неможливо втілити з технічної точки зору.

6. Трек Колискова, який закриває альбом, – імпровізація у студії, записана за два дублі.

Нагадаємо, що вчора на лейблі Mnogo Vody також вийшов альбом джазової співачки Лаури Марті. Послухати його можна тут.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024