Головна
>
Відео
>

Гурт Balaklava Blues презентували кліп про Волноваху

Гурт Balaklava Blues презентували кліп про Волноваху

Вчора, 7 квітня, гурт Balaklava Blues презентували кліп на пісню Volnovakha. Вона присвячена теракту у місті Волноваха і поєднує народну пісню про дівчину, що пише листи коханому, та телефонну розмову російського полковника зі своєю жінкою, причетного до загибелі цивільних людей у Волновасі.

13 січня 2015 року терористичне угрупування ДНР провело артилерійський обстріл рейсового автобусу «Златоустівка — Донецьк» неподалік від міста Волноваха. Внаслідок атаки загинуло 12 осіб. Розслідування СБУ встановило, що обстріл провів артилерійський батальйон 5-ї мотострілецької бригади «Оплот» під командуванням полковника РФ Анатолія Сінєльнікова, і безпосереднього командира батальйону Шпакова Ю. М., громадянина України.

Відеосупроводом займався Роман Любий, який знімав і попередні дві роботи гурту. Він є одним зі співавторів спілки кінематографістів «Вавілон 13», кадри яких і використано у кліпі. Також там можна побачити фрагменти з архівів СБУ та радянських мультфільмів.

Проект Марка та Марічки Марчик Balaklava Blues розпочав свою діяльність цього року. Жива презентація гурту пройде на двох закордонних фестивалях — Luminato у Торонто та Latitude у Великобританії. Наразі презентували ще два відео, які ми публікували у «Зорепаді релізів». Подивитись їх можна тут і тут. У планах гурту випуск ще двох відео, мета яких привернути увагу Заходу та Європи до подій на Сході України.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024