Головна
>
Відео
>

9 відомих українських кліпмейкерів

9 відомих українських кліпмейкерів

Цього тижні стало відомо, що режисер та кліпмейкер Максим Паперник помер від раку у віці 47 років. Ми вирішили згадати ще 9 відомих українських кліпмейкерів, які знімають найкращі відео для наших музикантів.

Максим Ксьонда

Режисер Максим Ксьонда відомий не лише як кліпмейкер. У його творчому доробку низка рекламних роликів, короткометражка “Дорога”, яка була представлена на міжнародному фестивалі короткого метру у Франції, та фильми “Танк” і “Бобот”, прем’єра якого запланована вже на цей рік.

Один з найвідоміших кліпів Ксьонди – це дебютне відео Христини Соловій на пісню Тримай, який у лютому перетнув позначку у сім мільйонів переглядів на YouTube. Окрім вихованки Святослава Вакарчука, кліпмейкер працював над кліпами ТНМК, Сергія Бабкінa, Mad Heads та інших.

Володимир Шкляревський

Володимир Шкляревський відомий не лише як режисер, а й оператор. Приміром кліп Пробач Бабкіна, режисером якого був Ксьонда, знятий саме Шкляревським, як і відео на пісню Sweet People співачки Alyosha.

Як режисер він відомий передусім своєю співпрацею з гуртом Океан Ельзи. Для океанів він знімав і кліпи (наприклад, Життя починається знов), і лайв-виступи з турів. Окрім них, Шкляревський працював також з Тонею Матвієнко і Pianoбоєм.

Віктор Придувалов

Придувалов – один з найвідоміших українських кліпмейкерів, який працює з музикантами абсолютно різних жанрів. Серед його найвідоміших співпраць кліпи для ОЕ, Антитіла, Merva, Скрябін, Аквариум, Kozak Sustem, ПНД, Гапочка, Сергій Бабкін, Тоня Матвієнко, Ані Лорак, Табула Раса, ТНМК, Анастасия Приходько, Ірина Білик та багато інших.

Окрім цього, Віктор Придувалов відомий як один з творців лейблу ІншаМузика та однойменного фестивалю.

Алан Бадоєв

Бадоєв працює не лише з українськими виконавцями, а й закордонними. Він також є одним із найпродуктивніших кліпмейкерів, приміром за минулий рік вийшло більше як 400 його робіт.

>Дивіться 5 найкращих кліпів Алана Бадоєва за 2016 рік

Серед виконавців з якими співпрацює режисер Макс Барских, Tayanna, Ани Лорак, Юлия Паршута, Таисия Повалий, Элина Чага, Анита Цой, ALEKSEEV, Rozhden, Markus Riva, Оля Полякова, Марія Яремчук, Алина Гросу, Лавика та інші.

Андрій Бояр

Режисер Андрій Бояр за свою кар’єру встиг попрацювати з такими виконавцями як Христина Соловій (його кліп на пісню Хто як не ти перетнув відмітку у мільйон переглядів за місяць після публікації), Pianoбой, 5 vymir, O.Torvald тощо.

Як і Шкляревський, Бояр також часто виступає як оператор. Зокрема, він був відповідальним за зйомки фільму “Смертельно живий” та низки лайв-виступів наших музикантів, серед яких найвідоміше відео DakhDaughters Rosy / Donbass.

Анна Копилова

В основному Анну Копилову знають більше як продюсера та куратора таких проектів видавництва “Основи”, як “Awesome Ukraine”, “Червона Книжечка” та “Вечера на хуторе близ Диканьки”. І справді, у творчому доробку Кополової поки що небагато кліпів – Шлях додому Джамали, Это все O.Torvald (який, до речі, був її дебютом у ролі кліпмейкера), На глубине Bahroma, Горя чуть слышно Pianoбой і Выход Бумбоксу.

Леонід Колосовський

Колосовський – головний режисер кліпів Mozgi Entertaintment, всі його роботи збирають мільйони переглядів та відрізняються особливим стилем. З-під його пера вийшли кліпи на такі пісні як Бумдиггибай, Я……Я, Умамы, Стиль собачки, На стиле, Забери, Навернопотомучто, Хит моего лета, Amor, Ножомпо та багато-багато інших. Окрім тусовки Потапа, Колосовсьский також працював, наприклад, з Олею Поляковою та Артемом Півоваровим.

Анатолій Сачівко

Передусім Сачівко є хореографом Apache Crew, танцюристів відомих не лише в Україні, а і поза її межами (до речі, поціновувачі телешоу можуть пам’ятати Сачівко ще з часів “Танцюють всі”, в якому він брав участь). Кліпів у нього поки небагато, але не згадати його у матеріалі ми не змогли. Окрім відео вище, рекомендуємо також переглянути його роботи для Monatik та K.A.T.Y.A.

Таня Муіньо

Дизайнер і фотограф Таня Муіньо не так давно заявила про себе як про кліпмейкера. Серед виконавців, з якими вона співпрацювала Monatik, Layah (з якою вона працює ще з часів образу Єви Бушміної), Rozhden та Юлия Nelson. Нещодавно ми також писали про лайв зі студії Istok з дуетом Myopia, який зняла режисер.


Нагадаємо, нещодавно кліп Кружит, який зняла Муіньо, отримав “Найкращий кліп року” за версією премії Yuna.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023