Головна
>
Статті
>

Марія Рак, Мейхер, Mountain Breeze, DIMICANDUM. Перезавантаження всього

Марія Рак, Мейхер, Mountain Breeze, DIMICANDUM. Перезавантаження всього

LiRoom LiRoom
21 Лютого, 2021

Третій сезон поспіль ми пильно стежимо за шоу “Голос країни”, шукаючи майбутніх зірок української сцени. Цього разу ми зробили подвійний рекап на треті та четверті сліпі прослуховування.

Рекапи на виступи учасників “Голосу” цього року пишуть різні автори. Для третього випуску свої враження описували наш головний редактор Олексій Бондаренко та редакторка новинної стрічки Лєра Зданевич.

Треті сліпі прослуховування

Гордій Старух

Пісня: українська народна пісня Дубе

Повернулися: Надя Дорофєєва

мініава льошаОлексій Бондаренко:

Пан Гордій давно відомий серед представників музичної тусовки. Передусім як унікальний майстер-створювач лір. Те, що “Голос” популяризує народні інструменти й надає майданчик таким артистам – це однозначно круто. А от що пан Старух робитиме далі в проєкті —поки уявити собі важко.

Тішить реакція тренерів на розмаїття музичних інструментів на сцені. Монатік таки ловить ритм.

Лєра Зданевич:

Цього року на Голосі дуже вже багато людей зі значним музичним бекграундом. Саша Таб, Ілля Рєзніков з Letay з тих, кого я можу згадати, а тепер і Гордій. Він понад 10 років грає в різних музичних гуртах. Зокрема, був співзасновником Joryj Kłoc. Поки гурт опирається лише на класичні народні інструменти, у цій пісні Гордій рухається в електронному напрямі а-ля Onuka.

Що ж, в нас ніколи не бракувало етноелектроніки. Але це ми тут так думаємо, будучи в музжурській бульбашці. А авдиторії шоу цілком заходить такий формат (згадаємо Yuko чи Go_A на нацвідборах)

Склалось враження, що судді банально не знають, що з ним робити та куди розвивати, окрім фолькового напряму. Добре, що хоч Дорофєєва повернулась. Тепер на Голосі є сильний етнообраз, за яким буде цікаво спостерігати.

Олександр Біляк

Пісня: Dua LipaBreak my heart

Повернулися: Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik, Тіна Кароль

мініава льошаОлексій Бондаренко

Це сезон “Голосу крїни” йде під слоганом “Перезавантаження”. Під третій випуск стає зрозуміло, що ж сценаристи мали на увазі. Це перший сезон на моїй пам’яті із такою величезною кількістю колишніх учасників талант-шоу та підзабутих зірок. Ні їхньому фоні нові співаки й співачки просто губляться.

Пан Олександр один із найяскравіших прикладів серійного учасника талант-шоу. Що тільки не пробував гурт Mountain Breeze – в “Х-Факторі” були, під патронатом Данилка були, у Нацвідборах брали участь, випускали TikTok-альбом, виступали з Kazka на одній сцені… І схоже все марно. Бо пан Беляк знов потрапляє в жорна телепроєкту як рядовий учасник, якому доведеться вчергове проходити це колесо сансари та швидкоплинної популярності.

Саме на таких артистах розбивається концепція “Ми прийшли сюди заявити про себе та вийти на велику сцену!”. Бо пан Олександр зі своїх гуртом спробував уже всі інструменти доступні музикантові в телеефірі України. Не пробував тільки написати музику, яка насправді могла би чіпляти.

Лєра Зданевич:

Вже давно помічаю закономірність: якщо у словах музиканта є щось про «якісну музику із гарним сенсом», то нічого справді вартого уваги чекати не треба. О, та це ж хлопчина з Mountain Breeze, чуття не підвело. Mountain Breeze — гурт, що з‘явився у медіапросторі завдяки Х-Фактор. Проте так і не зміг чогось досягти поза межами різних телешоу, намагаючись виїхати на нацвідборах та різних конкурсах (з нетерпінням чекаємо відео від Фонду розвитку української музики). І знову Олександр, вже без гурту, йде підкорювати телеекрани.

Він без проблем розвернув усі чотири крісла. У його виступі все було напрочуд рівно, правильно, вилизано. Проте є виконавці, які виходять і роблять будь-яку пісню своєю. У Олександра так не вийшло. Він виглядав як звичайний виконавець каверів на корпоративах. Так, гарно, але де додана художня цінність?

Енівей, це заявочка на фінал. А там його цільова аудиторія (дівчатка-підлітки, які у захваті від «смазливих» хлопчиків) обов‘язково накидає голосів зі своїх та маминих телефонів. Проте сумніваюся, що Олександр отримає стрімкий кар‘єрний буст і цього разу.

Тарас Осадца

Пісня: Океан ЕльзиЯ їду додому

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренко

Пан Тарас дуже приємний і харизматичний. А номер вийшов заслабким. От така от історія.

Лєра Зданевич:

Цей хлопчина тричі ловив відмови від Голосу до початку сліпих прослуховувань. І тут ніхто не повернувся. Шкода.

Очевидно, брати пісню Вакарчука було помилкою. Не пам’ятаю жодного разу, коли ОЕ вдало звучали у каверах (а як же Лео Мантіс? – Льоша) на вокальних шоу. Щоб впоратись з піснями гурту, який тримається на харизмі вокаліста, треба мати неабиякий запас власної. Особливо, якщо твій голос схожий на соліста. У Тараса в голосі є певна «сипучість», за словами Винника, як і у Вакарчука. На фоні порівняння з фронтменом ОЕ співак банально загубився. Трішки більше індивідуальності й усе б вийшло.

Міла Нітіч

Пісня: Lady GagaLook what I found

Повернулись: Тіна Кароль, Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаОлексій Бондаренко

Зараз Міла Нітіч дуже драматично розповідає про свій розрив із продюсером Володимиром Бебешком. Я не знаю деталей, тому оцінювати їхні стосунки не візьмуся. Натомість можна дослідити її останню творчість. Останній альбом співачки “Просто быть счастливой…” виходив шість років тому і звучить як приклад найрафінованішого шансону, який можна собі уявити.

Що змушує талановитих виконавиць писати саме таку музику і ще й на ній нічого не заробляти – питання риторичне. Але маючи творчі паузи довжиною в пів десятиліття і суто російськомовний матеріал – можливо проблема не тільки в продюсері?

Після того, як пані Нітіч пройшла в сезон чекаю на “перезавантаження” Гарика Кричевского.

Лєра Зданевич:

Ще одна досвідчена артистка, яка хоче перезавантажити свою кар‘єру після розриву з продюсером Володимиром Бебешком. Голос стає місцем для всіх, хто заплутався.

Виступ з категорії «непримітна попспівачка, яка врешті дорвалась до того, що сама хоче співати і показала “вау”». Міла прекрасно заспівала, харизматично і якісно. Найсильніший виступ за сьогодні. Все ж 10 років досвіду не проходять дарма. Лишилось тільки зрозуміти, куди рухатись далі у співпраці з Тіною.

Олександр Тесленко

Пісня: One republicApologize 

Повернулись: Тіна Кароль

мініава льошаОлексій Бондаренко

Два роки тому пан Тесленко був одним із найпомітніших учасників Голосу. Щоправда, виглядав зовсім інакше. Після цього навіть випускав приємні сольні треки в стилі Сема Сміта.

Тепер пан Тесленко робить другу спробу засвітитися коштом телепроєкту “1+1”. Під це навіть вийшов сингл We`re 17 два місяці тому. У ньому Олександр продовжує мелодичну традицію неосоулу, але додає хрипотци у вокал. На жаль, сингл не може похвалитися великою популярністю – зараз у нього менш як 1000 прослуховувань на ютубі.

Загалом, все круто і новий образ цікавий, залишилося зрозуміти – навіщо?

Лєра Зданевич:

Вміє ж Голос нагнати пафосу та драми, що аж справді здається, ніби хлопчині не так важлива власна музична кар‘єра, як просто наблизитись до кумира — Тіни Кароль. Цього разу сценаристам це вдалося. 

Тим часом Олександр співає у Танцях з зірками, джемить з The Hardkiss у фіналі Pepsi Music Battle та всіма силами намагається пробитись бодай кудись. Тембр цікавий, технічно теж не причепитися (іще б, в Глієра же вчиться), проте найяскравіший момент у відео з виступом — пародія Монатіка на підкати Дана Балана. Якщо пародія затьмарила виступ, треба допрацьовувати власну подачу. 

Анна Шеррі

Пісня: Led Zeppelin Rock and roll

Повернулись: Тіна Кароль, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренко

Я не знаю звідки в сценаристів шоу такий фетиш на “Рокових мам”, але особисто в моїй пам’яті цей образ жорстко закріпився за Вікторією Ягич. Але то таке.

Ну, принаймні ми почули Led Zeppelin. Задача шоу – зачепити якомога ширшу аудиторію і зробити це максимально безпечно для рейтингів. Безпечнішим варіантом міг би бути хіба що Deep Purple. Але виступ класний, а пані Шеррі принаймні виділяється неординарністю.

Лєра Зданевич:

Я думала, ера таких «трушних» рок-н-рольщиків на талант-шоу минула. Вони завжди в косухах, обвішані ланцюгами, з них ліплять образ «бунтарів». Хоча протест на форматному талант-шоу, яке показують по телебаченню у прайм-тайм, — таке собі.

Тембр та манера Анни ніби вчора вийшли із 70-х. Проте «трушних рокерів» купа, хочеться почути експериментів з таким вокалом. Винник правильно підмітив, рок — про ідею свободи, а не про жанр музики. Сумніваюсь, що Олег дасть їй різножанровий репертуар, проте за Анною буде цікаво спостерігати у різних іпостасях.

Євгенія Фролова

Пісня: The HardkissКоханці

Повернулись: Олег Винник, Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаОлексій Бондаренко

The HARDKISS вже стають золотим стандартом кастингів вокальних шоу. Коли чекати на Юлію Саніну в журі?

Пані Фролова майже один в один “зняла” манеру фронтвумен українського гурту. А це вимагає майстерності. Добре хоч цього сезону сценаристи вирішили не використовувати троп “клона Саніної” і залишили співачці простір для інтерпретацій в майбутньому.

Лєра Зданевич:

Євгенія — солістка військового оркестру, якій хочеться бути як Тіна Кароль. У дівчини напрочуд сильний голос, і вона вправно з ним поводиться, чим і розвернула чотири крісла. Проте переспівати Юлію Саніну, злизуючи повністю її вокал — нелегка справа. Євгенії ще потрібно знайти власну індивідуальність, якщо вона хоче бути сольною артисткою.

Сергій Нейчев 

Пісня: Чорнобривці

Повернулись: Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаОлексій Бондаренко

Ч 35+ порадували виконанням Led Zeppelin, Ж 30+ вдовольнили потужною матір’ю Саніною, час і бабусь повернути до екранів. Тож на сцену виходять невмирущі “Чорнобривці”.

І в цьому всьому нема абсолютно нічого поганого, якби такі пісенні рішення із обличчями тренерів, які осягнули всю тугу вкраїнського народу, не повторювалися з року в рік.

А у пана Нейчева абсолютно унікальний вокал. Аж цікаво, що він вміє ще.

Лєра Зданевич:

Голос Сергія — справжня знахідка. Проте з таким вокалом що він робить в обласному БК, а не в консерваторіях? Та й сумнівно, що Голос зможе щось кардинально нове йому дати. У будь-якому раді, за Сергія взявся Олег Винник, який точно знає, що робити з аудиторією обласних БК.

Андріан Попович

Пісня: John Legend — Made to Love

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренко

Навіть любов Монатіка до Джона Ледженда не допомогла панові Поповичу розвернути бодай одне крісло. Все просто – виконання було відверто слабким. І щоб це почути не потрібно бути вокальним тренером.

Лєра Зданевич:

Воу, Андріан з Львівського Танцювального Клубу. У свій час була на їхньому виступі, було непогано у межах своєї ніші. Чого не скажеш про виступ. Андріан впевнено почав «за здравіє», а закінчив з лажами та зажовуванням слів. Проте співак має цікавий тембр, манеру співу та власний музичний проєкт.

Це зачіпає значно більше, ніж вилизані ноти. Йому би не на Голос, а до вчителя по вокалу, який допоможе відточити техніку і справитись із хвилюванням.

Саулє Жумабєкова

Пісня: Тіна Кароль — Я все еще люблю

Повернулись: Тіна Кароль, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренко

Цей виступ складно сприймати поза контекстом, особливо враховуючи новоявлений біф між Олею Поляковою та Тіною Кароль, який захопив усі жовті ЗМІ останні пару тижнів.

Напрочуд потужне виконання учасниці з Казахстану (чому так багато Казахстану? Де учасники й учасниці з Білорусі, Польщі, Чехії, Азербайджану, Грузії?). Неймовірно потужний дует із самою Тіною, де вона вже вкотре намагалася продемонструвати свою перевагу над абітурієнткою, але тут все вийшло на рівні.

Лєра Зданевич:

О, знову Казахстан. І знову історія з хепіендом про бажання потрапити до Тіни в команду. Випуск імені Тіни Кароль прямо. 

Круто, що Саулє, при всій своїй любові до Тіни та складності обраної пісні, не намагалась її копіювати, а проживала все сама. Бо потім співачка вийшла і показала, за які заслуги вона сидить у тренерському кріслі. Заспівай Саулє по-іншому, вона б виглядала блідою копією на фоні оригіналу.

Доменіка Ющенко

Пісня: KazkaПлакала

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренко

“Плюси” настільки безбожно використовували історію “Онуки Ющенка” у своєму промо, що могли б вже й пропустити пані Доменіку в сезон.

А що ж стосується самого виступу, він вийшов напрочуд безликим. Співачці не вдалося ані внести в пісню власний колорит, ані наблизитися до виконання KAZKA.

Лєра Зданевич:

Їй ніхто не сказав «Так!»:(

По-перше, мені страшенно не подобається це аранжування пісні. Воно вбило всю індивідуальність «Плакала». При тому зробивши цей хіт безликим кавером епохи українського софт-попроку часів президентства діда Доменіки. А по-друге, навіть при такому пришвидшеному аранжуванні вона спішила і хвилювалась. Непогано, як для першого виходу на велику сцену, але замало для шоу.

Марія Рак 

Пісня: Whitney HoustonQueen of the night

Повернулись: Олег Винник, Надя Дорофєєва, Тіна Кароль, Monatik

мініава льошаОлексій Бондаренко

Ще одна сумна історія, яку нам намагаються подати під соусом щасливого перезавантаження. 10 років тому Марія Рак була фавориткою “Х-Фактору”, у який ледь потрапив Дмитро Монатік після низки відмов в інших шоу. Врешті, за цей час Монатік став головною попзіркою країни із власним продюсерським центром та вже другий сезон поспіль сидить у журі “Голосу”.

Марія за цей час встигла випустити доволі приємну пісню в стилістиці Авріл Лавін (Stubborn)…. та й з помітного усе.

Пані Рак – видатна вокалістка й артистка. Але це вже чергова музикантка, чиї інтенції я абсолютно не розумію.

Якщо після цього сезону на українській сцені з’явиться бодай 2-3 нових зірки – це буде славетна перемога.

Лєра Зданевич:

В котрий раз на сцені артистка з досвідом. Марія — бек-вокалістка The Maneken та Aero Benin. Також співачка брала участь ще на першому Х-Факторі разом з Дімою Монатіком. Впевнено вийшла, класно заспівала, розвернула усі крісла і стала Queen of the цей випуск. Найбільш незрозумілим став джем вкінці, на який Марія покликала суддів. Нічого толкового журі не змогли додати, окрім «оує, оує».

Четверті сліпі прослуховування

Рудольф Афіцерян

Пісня: Lana Del ReySummertime Sadness

Повернулись: Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Я мрію почути від Рудольфа Milky Chance. Якщо у сценаристів є спроби бити певними учасниками у певні цільові, то це ідеальне потрапляння в мене. Я готовий вболівати за пана Афіцеряна, відсилати смски та слідкувати за його кар’єрою.

Лєра Зданевич

Смішно щоразу бачити, як люди приходять на це шоу, бо змалку мріють співати. Всі такі “мотивовані”, тільки от після шоу одразу десь діваються і повертаються на свої заводи. Стільки нагнаного пафосу, а в підсумку зірок, які вийшли із шоу, можна по пальцях перерахувати. Ну можна, звісно, ходити по колу, як Mountain Breeze.

У виступі нічого унікального не бачу. Хлопчина взяв красиву пісню, аранжування зробили в стилі “давайте ми покажемо, який у чувака сильний голос, зробивши на ньому основний акцент”. Справді, голос у Рудольфа сильний, і власник з ним вміло справляється. Проте я не вірю, що ця історія зайде далі боїв.

Дует Folk Ladies

Пісня: Ой, там на горі

Повернулись: Олег Винник, Тіна Кароль

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Коли я чую народний вокал – я розтікаюся по підлозі, й більше не можу щось сприймати критично. Проте це далеко не найсильніший виступ в історії “Голосу”. Аранжування аж надто просте. Виконання аж надто типове. Сценографія примітивна навіть попри дарбуку. Що робити з цим далі – геть не зрозуміло.

Хоча колись же Дан Балан виграв із Оксаною Мухою? Значить, і тут є перспектива.

Лєра Зданевич

Народних голосів багато не буває… Вкотре на голос приходять співаки та співачки, які “йой, як же хочеться показати українську пісню в сучасному аранжуванні, якого ще ніхто не робив”. На ділі ж тої сучасності та оригінальності, як кіт наплакав. Дайте цим дівчатам послухати Дахубраху, Yuko, Онуку. Та хоча б Гордія з попередніх прослуховувань. Хоча, якщо виступати на умовному святі вишиванки в умовному місті Сарни, то чому б ні, успіхів у команді Винника.

Відкинемо їхню заявочку на оригінальність і спробуємо просто оцінити народну пісню та вокал дівчат. Гарно співають, проте мене не покидає відчуття штучності та шароварності даного дійства.

Роман Семенчук

Пісня: Tom WalkerLeave a Light On

Повернулися: Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Поява, виступ та проходження в сезон пана Романа Семенчука – це найяскравіший приклад “перезавантаження”, яке просуває Голос і яке насправді відбувається в українській музиці.

Я не знаю чому, але перед виступом не розповіли, що з 2008 року пан Роман грав та грає у атмосферік-метал гурті DIMICANDUM. Гурт доволі відомий, брав участь у багатьох фестивалях та залишається помітним на українській сцені. Тобто фактично Роман був і знаходиться в опозиції до популярної музики.

Після драматичних подій у його житті він виходить на сцену “Голосу” співати поп-EDM трек (!), проходить у команду Олега Винника (!!), і про це пишуть на сторінці атмосферік-метал гурту DIMICANDUM (!!!).

З одного боку це історія про розмиття жанрів, що є типовим для світової музики нині. Вже нема війни реперів з рокерами, а готів з емо. Залишіть це 2007-му. Сьогодні метал-вокаліст може в команді естрадної зірки боротися із підопічними Монатіка.

З іншого боку, це історія про відчай українського андеграунду. Кліп гурту Романа за 10 років існування навряд набере навіть половину переглядів, порівняно з одним кастингом на “Голосі”.

Лєра Зданевич

Нічого собі, на Голосі співають Тома Уокера.

Щодо виступу Романа, практично жодних претензій. На відміну від першого сьогоднішнього учасника, у Романа харизми з впевненістю дай боже. І голос… Мені здається, що це один із найсильніших чоловічих голосів цього сезону. І тому дивно, що окрім Винника його ніхто не захотів брати до своєї команди. Побачимо, чи достатньо сили голосу для заявочки на перемогу, але буде справді цікаво за ним спостерігати.

Ну й трішечки додовбування. Єдине, що робить це виконання слабшим за оригінал, це акцент Романа. Але це не акцент типу “Лондон із е кепітал оф Грейт Брітан”, а значно тонші матерії. У Тома англійська рідна і звучить як native, у Романа вимова трішки грубіша. Внаслідок цього втрачається трохи діапазону між куплетом та кульмінацією. Але це настільки мізерно на фоні загального враження від виступу, що цим можна знехтувати.

Дар’я Давидова

Пісня: PinkWhat about us

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Плот: пані Дар’я прагне повернути коханого, який її кинув, заспівавши пісню Pink.

Узагалі цей кастинг присвячений дню святого Валентина, тому кожен виступ підв’язувався до якоїсь любовної теми. І на мене це спрацювало, я закохався у пані Давидову за перші 10 секунд. Але виконання й справді було не надто переконливим, особливо як для сесійної музикантки, яка на постійній основі виступає в Barman Dictat.

Лєра Зданевич

Для мене в музиці найважливішим критерієм є “вірю-не вірю”. Якщо виступу артиста хочеться вірити, значить, я буду топити за нього до останнього попри технічні гріхи. Тут спрацювало саме це. Так, дівчина трошки плавала у нотах через хвилювання. Проте Дар’я – хороша артистка, з якою можна працювати надалі. Шкода, що її ніхто не взяв. Таке враження, що тренери шукають уже готових вокалістів, яким не треба шліфовка, а світитися на телеефірах.

У коментарях до виступу пишуть, що її виступи на Х-Факторі у 2017 році були ліпші. Справді, там вона почувається впевненіше.

Віталій Борисюк

Пісня: Josh GrobanPer te

Повернулись: Олег Винник, Надя Дорофєєва, Тіна Кароль, Monatik

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Якщо пан Борисюк затягне аудиторію “Голосу” в театри, то його участь у цьому проєкті буде цілком виправданою. Що ж стосується музичної складової – важко придумати, що нового може привнести вельмишановний артист.

Лєра Зданевич

Щось мені підказує, що італійська звучить далеко не так, як у версії пана Віталія. Хоча у його історії це грає другорядну роль. Як і музика у його шляху. Не розумію, навіщо йому участь в Голосі. Популярність та визнання у Віталія вже є. Що йому робити на цьому конкурсі? Змагатися з молодими співаками, котрі намагаються пробитись до першої в житті популярності? Це все одно, якби на італійську версію шоу прийшов Челентано.

Можна згадати, що цей сезон носить підзаголовок “Перезавантаження”. Також на шоу уже є купа інших музикантів, які хочуть почати кар’єру спочатку. Але все одно, таке враження, що Віталій тут чисто заради розваги. Він забрав місце у якогось перспективного співака\співачки, для якого музичний шлях основний, а не для фану. Виступ дуже і дуже пристойний, проте дарма Винник взяв його до команди.

Наталія Шевченко

Пісня: Христина СоловійФортепіано

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Той рідкісний випадок, коли пісня випускниці Голосу дісталася до кастингів уже в ролі пісня для каверу. Що говорить про непересічний успіх Христини Соловій на фоні інших конкурсантів.

Стосовно виступу – класичний випадок передраматизації й перегравання доволі простої й щирої по своїй суті пісні. Пані Шевченко однозначно вміє співати. Але між наявністю голосу й умінням його використовувати – є велика відстань.

Лєра Зданевич

Ох Наталія і переграє… Ця пісня взагалі тримається на драматизмі та контрастах, тут немає місця гратися з інтонаціями. А дівчина починає одразу розкриває всі карти. Стає нецікавою. Її музичний проєкт, Абіє у цьому плані значно вдаліший. Там Наталія з самого початку пише пісні під свій драматизм і це звучить в рази органічніше.

Думаю, тут біда у виборі треку, у якому кривляння недоречні.

Віктор Нікіфоров

Пісня: Гайтана Самотня боса

Повернулись: Надя Дорофєєва, Тіна Кароль

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Пан Нікіфоров уже другий рік доволі активно просуває свій гурт Gorim. Сьогодні навіть вийшов їхній лайв на Суспільному. І тут я справді бачу благу мету використати ефірний час “1+1” для популяризації своєї творчості. Бо ця творчість є! Це не щось на перспективу, та не альбом шестирічної давнини.

Загалом же, пан Віктор має цікавий тембр, потужний вокал та своє бачення музики. Це відчувається і за цим цікаво спостерігати. Так, тут вистачає зайвих вокальних піруетів та мелізмів, але це одна з тих пісень, де можна бавитися як завгодно. Гайтана й сама ніколи не співала цю пісню як інтимний та щемкий трек. Хотілося б, щоб пан Нікіфоров протримався в ефірах якомога довше.

Лєра Зданевич

Буст дало хлопцю те, що він банально забув слова. Ну або в це хоче нас змусити повірити “1+1”. Хлопчина нагадує Laud, який теж вийшов з Голосу. Хоча у Віктора є й свій гурт Gorim, їхні релізи навіть потрапляли в лірумівський зорепад.

За схожістю до Влада Каращука учасник мене дратує. Я проти мелізмів з намаганнями у соул там, де це абсолютно недоречно. Тут це виглядало як вимахування на рівному місці. Проте мені в принципі не заходить такий типаж вокалістів

Яна Нікітіна

Пісня: Ava MaхKings and Queens

Повернулись: ніхто

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Дуже прохідний виступ як з точки зору історії, так і з точки зору сценічного перформансу. У 2021 році робити акцент на тому, що виявляється жінка-мати ще Й МОЖЕ ЧОГОСЬ ХОТІТИ виглядає вже трохи вульгарно. Та в сирій концепції ідея просування образу всесильної жінки однозначно похвальна.

А виступ вийшов вельми посереднім. Нема за що зачепитися: ані покритикувати, ані запам’ятати.

Лєра Зданевич

Вандервумен житейського розливу, яка намагається поєднувати кар’єру з батьківством. Та на участь в Голосі не вистачило енергії.

В аранжуванні пісні не вистачає бек-вокалу. Його коштом оригінал пісні звучить настільки концентровано. Силою одного лиш голосу Яни перебити оригінальне багатоголосся дуже складно. Додаємо до цього хвилювання, відчайдушне хапання повітря на початку і загальну розхитаність вокалу — отримуємо виступ, який схожий більше на караоке, ніж на вокальне шоу. Жаль дівчину, у неї є потенціал

Андрій Смерека

Пісня: Тіна КарольТвої гріхи

Повернулись: Монатік, Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Найсильніший виступ ефіру і можливо всіх кастингів на цей момент. Пан Смерека має якусь неймовірну й непереборну харизму, яка пробивається крізь екран і залишає сидіти в оціпенінні.

Це та сама зірка, яку хочеться потім бачити на українській сцені. Думаю, що йому б дуже пасували пісні пізнього Бумбокса в наступних ефірах.

Лєра Зданевич

Скільки до цього було учасників, які використовували пісню, як плацдарм для показу своїх вокальних можливостей і прийомів. Лише Андрій зміг при цьому не зіпсувати саму пісню.

Найкрутіші ж моменти виступу — в імпровізації з Тіною. Мені сподобалось, як хлопчина зімпровізував та на ходу підлаштовувався під її спів. Дай боже всім так вміти у свої 19.

Сергій Коваленко

Пісня: Rag’n’Bone manGiant

Повернулись: Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Не знаю на якому музичному каналі працює пан Сергій, якщо він не володіє українською достатньо, щоб начитати в ефірі свою закадрову історію. Та й взагалі плот навколо його виступу максимально крінжовий. Про те, що пан Коваленко має якусь власну думку ми дізнаємося вже сильно після виступу, до цього всі його інтенції напряму підв’язані під побажання його дівчини.

Виступ до речі також крінжовий. У мене було враження ніби я дивлюся Джима Керрі, який вирішив взяти участь в телепроєкті. От тільки тут все було на повному серйозі.

Лєра Зданевич

33 роки і виглядає як старшокласник? Ого. Сорі за мій ейджизм, переходимо до виступу. Такс, бачимо бекграунд кавер-гурту та загальну впевненість диктора з музичного каналу. Це добре.

Тембр у хлопця, звісно, красивий. Дивно, що єдиний Винник повернувся, і то під кінець. Єдине що, забракло потужності у голосі. В оригіналі на нього робиться основна ставка.

Ірина Бояркіна

Пісня: Chris IsaakWicked Game

Повернулись: Монатік, Надя Дорофєєва, Олег Винник

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Ще одна напрочуд сумна історія “перезавантаження”. Дуже важко стати популярним та помітним артистом, якщо ти не створюєш музику і сподіваєшся тільки на миттєвий успіх. Пані Ірина чого вже тільки не пробувала. І грала метал в кавергурті, і синт-рок разом із гуртом SEMARGL (тоді вона була Adele Ri), і брала участь в Х-Факторі (тоді вона ще була Ірина Василенко), запустила проєкт ERIA, який згодом заморозила, а зараз знову відновила, віднайшла свій народний вокал і спробувала запускати проєкт VILNA на Нацвідборі (до речі тому ж, що й Mountain Breeze), і от знову намагається знайти своє місце на сцені. Мені здається навіть Катя Рогова не може похвалитися такою кількістю перевтілень.

Пані Ірина робить своє повернення в найбанальніший із усіх можливих варіантів. Маючи такий вокал і сценічний бекграунд чекаєш на сміливіші рішення ніж втисячне витягувати з бабиної шафи Кріса Айзека. Заспівай пані Ірина в своїй фолковій манері бодай Conqueror – AURORA, не було б їй ціни. Але пані Ірина пішла безпечним шляхом.

Подивимося, куди її заведе чергове перезавантаження. Сподіваємося, далі двох синглів, як це були минулого разу.

Лєра Зданевич

Одного разу учасник не заспівав на відборі вокального шоу не заспівали Wicked Game, і в нього відвалилась дупа. Страшне! Пісня вже настільки затягана на різних конкурсах, що її виконання може показати лиш байдужість сценаристів, чи хто там відповідає за пісні, які дають співати конкурсантам.

Ірина уже виступала на великій сцені, під псевдонімом Vilna пройшла до фіналу Нацвідбору у 2018 році. Шкода, що ні до цього, ні після про цей проєкт нічого не було чути. Вона записала ще кілька пісень, але на цьому проєкт заглох, судячи з Youtube сторінки. Останні її записи знаходимо вже під іменем Eria. Останній трек вийшов досить цікавий.

Такс, про що це я. Їй би штурмувати ефіри М2, а не привертати увагу до свого імені на Голосі. Вона вже готова артистка, якій варто зайнятись самопросуванням. Ірина цілком може вийти у фінал, проте в цілому на цьому шоу їй нічого ловити.

Надія Мейхер

Пісня: Mon mec a moiMon mec a moi

Повернулись: Монатік, Надя Дорофєєва, Олег Винник, Тіна Кароль

мініава льошаОлексій Бондаренкo

Пані Мейхера працює не музиканткою, а телезіркою. Вона веде телевізійні шоу, виступала на “Танцях із зірками” минулого року, постійно з’являється у світській хроніці, дає інтерв’ю Влащенко, зрідка випускає нові кліпи.

Тому оцінювати її як музикантку в цьому проєкті було б неправильно. Так само як Даніеля Салема в попередньому сезоні. “1+1” має певний список артистів, які мігрують між проєктами телеканалу. Це фабрика по створенню або ж підтриманню статусу зірок. Мейхер – одна з них.

Лєра Зданевич

Приходиш на Голос. Проходиш усі доефірні етапи, витрачаєш купу часу. Потрапляєш на сліпі прослуховування, розвертаєш усі крісла. Тебе питають: “Хочеш на Голос?”. “Ні, ви що” – відповідаєш ти. Логічно, ага. Дуже хочеться процитувати монолог Генерала Власова із епічної трагедії “Павлік Морозов” Леся Подерв’янського про “резонанс з ефіром світовим”, але це буде не політкоректно.

Вона забрала місце у якогось перспективного учасника, якому дійсно треба перезавантаження кар’єри, а не торгування обличчям по телебаченню. Маю надію, вона вилетить на наступному етапі, а замість неї шлях продовжить хтось вартий уваги.

Читайте також: Флешбеки до колишніх, “елітарна” музика та Казахстан. Рекап других сліпих прослуховувань Голосу країни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023