Головна
>
Статті
>

Діва Урсула, ФанТіна та така собі прожарка. Рекап четвертих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Діва Урсула, ФанТіна та така собі прожарка. Рекап четвертих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Продовжуємо рекапи одного із найпопулярніших українських телевізійних талант-шоу «Голос країни». Щотижня наш головний редактор Льоша Бондаренко та випускова редакторка Катя Ятель збиратимуться, аби обговорювати кожний епізод програми та шукати майбутніх зірок нової української музики.

Читайте також:

Рекап. Перші сліпі прослуховування десятого сезону «Голосу країни»
Клон Каменських, телезірка та бек-вокалістка Монатіка. Рекап других сліпих прослуховувань «Голосу країни»
Екосексуал, чотири королі та китайський Вакарчук. Рекап третіх сліпих прослуховувань «Голосу країни»

 

Максим Гара

Пісня: Тіна Кароль – Сила Высоты
Серцебиття: 117 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Із першого ж учасника нам дають зрозуміти, що цей випуск буде присвячено Тіні Кароль. Ми слідкуємо за «Голосом» уже кілька сезонів. Не знаю, чи це умова пані Тіни, чи побажання сценаристів, але кожного року принаймні один випуск присвячується богоподібному талантові співачки. І, звичайно, у цьому випуску має бути ФанТіна (буде).

А пан Максим. Що ж. Заспівав добре.

 Катя Ятель

Соліст київської оперети пан Максим не видав нічого особливого. Схоже, що пані Кароль поверталася радше на свою пісню, ніж на голос. Найгірше у цьому номері – спроба виконати Силу Высоты у два голоси, яка розбилася об негнучку манеру тренерки і сором’язливість учасника.


Ася Хорошун

Пісня: t.A.T.u. – Нас не догонят
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Дан Балан, Monatik, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Щоразу, коли чую, упевнююся, що TATU – один із головних гуртів пострадянського простору 90-х-00-х. У пані Хорошун вийшов дуже сильний і неочікуваний кавер. Це саме кавер, а не виконання під мінусівку. Мені здалося, що Ася прийшла на «Голос» ставати музиканткою та артисткою. Дуже хочеться, аби так і сталося. Бо щось цього сезону майже немає артистів, які дійсно марять творчістю.

Ну і так, сценаристи продовжують продавлювати максимально драматично історію через кожного артиста. Я підозрюю, що у пані Асі є цікавіші досягнення в житті, ніж робота прибиральницею в цирку. Але ніт. Треба додати якомога більше драми.

 Катя Ятель

Найкраще, що могла зробити пані Ася як прибиральниця нашого цирку – сказати, що вона проти тварин у цирку. Молодець!

Схоже, подекуди судді втомлюються говорити унікальні коментарі, тому використовують стандартний набір фраз: пан Дан відчуває «своїх», Кароль «єдина може допомогти», Потап і Настя «працюють вдвох», а Монатік – «вміє працювати з сонграйтерами». А могли би пояснити сотням коментаторів під відео, що пані Ася не прошепотіла-проговорила пісню з 2000-х, а підійшла до неї з неочікуваного боку. І що вона не уникає високих нот, а має цікавий тембр. Халтура якась.


Павло Захарчук

Пісня: Genesis – I Can’t Dance
Серцебиття: 133 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

У період простої щирості та «наївного мистецтва», який зараз царює у світовій музиці, уся ця награна манерність та аранжування з глем-року виглядають напрочуд неактуально. Виступ пана Захарчука – типовий на вокальних шоу. Забагато артистизму, забагато мелізмів, замало пісні і емоції. Аж дивно, що його не взяв Дан Балан.

Хоча сам пан Павло, безумовно, талановитий музикант. Але поки не зрозуміло, що він хоче сказати своєю творчістю.

 Катя Ятель

Павла Захарчука ви можете пам’ятати після шоу “Х-Фактор”, де його основним конкурентом був гурт Detach. Після цього він заснував сольний музичний проєкт – спочатку під власним іменем, потім під псевдонімом Z’AHAR. Цей досвід  відчувається у тому, як він себе поводить на сцені – розкуто, енергійно, заграючи з аудиторією. Це хороша основа для того, щоб розвиватися та працювати, але недостатня для того, щоб зацікавити на «Голосі». Поки що це рівень корпоративів та кавергуртів.


Микола Свід

Пісня: Ірина Білик – Снег
Серцебиття: 128 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Снег – одна з найвизначніших пісень української поп-музики. Талант Ірини Білик у тому, що вона співає цю пісню із відчуттям холодного прийняття невідворотного. Коли співав пан Микола, мене не полишало враження, ніби я перебуваю на чийомусь весіллі та дивлюся танок молодих. Проте голос у нього справді класний. Але із драматизмом треба трохи попрацювати.

 Катя Ятель

У мене є проблеми з піснями на кшталт Снег. Пісні на кшталт Снег – хітові і без надривного вокалу, якщо ти виконавець рівня Ірини Білик. Але якщо його намагається переспівати хтось меншого масштабу, ніж Кіркоров, то виходить застаріла театральна вульгарщина, в якій не проявиш ані голос, ані потенціал.


Володимир Остапчук

Пісня: Eminem – Fall
Серцебиття: 110 уд/хв
Повернулися: не має значення

 Льоша Бондаренко

Шо це? Нашо це? Типу взяти зірку, щоб вона зробила «вау-ефект»? Флоу у пана Остапчука непоганий, але все одно трохи не вигрібає. Якщо він таким чином дійсно хоче запустити реп-кар’єру, буду тільки радий. Якщо це розкачування свого інстаграму та прайсу на корпоративи – то це якось нецікаво.

 Катя Ятель

Я впевнена, що у кожного є історія про те, як Володимир Остапчук вів комусь зі знайомих чи родичів весілля. У мене вона дуже мила, бо він вчив мене танцювати під Y.M.C.A.

Про виступ тут нічого казати. Пан Володимир випускає свої вірусні відео з реп-пародіями достатньо давно, аби цим не дивувати. Згодна з Потапом, «жартує погано, але такий гарний, що йому все пробачаєш».


Карина Арбельяні

Пісня: The Hardkiss – Журавлі
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Знову впевнююся в тому, що пісні The Hardkiss ідеально підходять для реаліті-шоу. Карина прекрасно впоралася.

Утім, пані Арбельяні хотілося б повідомити, що сольну кар’єру на нашій, не своїй землі можна починати і без участі в «Голосі». Можна, наприклад, почати випускати власні пісні.

 Катя Ятель

Я не хочу бути злою, але історії «я працюю в Росії, але дуже сумую за ненькою-батьківщиною» у комплекті з участю в російському «Голосі», звучать для мене як спроба всіх обдурити. Давайте чесно, спробувала стати співачкою в РФ – не вийшло, поїхала пробувати тут. Уся історія. Відчуваю себе коментаторкою з YouTube, але що поробиш.


Дмитро Максимов

Пісня: Олег Вінник – Наталі
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Середина випуску. Що це значить? Треба випускати учасника для народу! Цього разу пенсіонерів у сценаристів не знайшлось, зате знайшовся фермер, який співає Винника. Ну серйозно, були ж спроби в неочікуване. Був же весільний ведучий Павло Палійчук, який вийшов у вишиванці і просто розірвав усіх Feelin’ Good. Це було яскраво, стильно, красиво, надихаюче. А фермер, який співає Винника – це не надихаюче.

 Катя Ятель

Багатьом учасникам команда продюсерів шоу радить пісні, це нормальна практика з усіх країн. Таким чином, в учасників з’являється можливість виявити себе, не затьмарюючи свій талант невдалим вибором пісні. Якщо розрахунок був на те, що Вінник – мем, то мені шкода засмучувати команду “Голосу”. Меми відмирають надто швидко, щоб робити на них таку ставку.

Я чесно послухала виступ кілька разів, але так і не змогла визначитися, чи у нього цікавий голос. Знаєте чому? Бо відволікалася на найдурніший текст у світі.


Юрій Самовілов

Пісня: Sting – Englishman in New-York
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Тіна Кароль, Monatik

 Льоша Бондаренко

Важко оцінювати людину, за творчістю якої ти слідкуєш уже багато років. Єдине, що я не знав, що Юра ще й працює сценаристом «Голосу». Юро, пробач за ті всі пакощі, що ми тут пишемо! Ми це робимо, бо щиро любимо ваш проєкт!

Ну і да, як казав класик: «Переміг систему, сам став системою». Най участь у «Голосі» дійсно допоможе Юрі прокачати його проєкт “Гуртом”. Він того вартий, це справді класна нова українська музика, яку ми так шукаємо.

 Катя Ятель

Нашим читачам Юру Самовілова представляти не потрібно. У 2017-му ми брали з ним інтерв’ю, а торік його мініальбом потрапив до нашого списку найкращих у 2019-му. До того ж, пан Юрій працював зі сценарною командою “Голосу”. Моєю улюбленою піснею Самовілова як була, так і лишається Гармати.

У Юри дуже цікавий тембр, який заходить далеко не всім і підходить під дуже обмежену кількість пісень. Конкретно із Стінгом у нього вийшло не дуже цікаво, як на мене. Хотілося б, аби у майбутньому йому робили аранжування каверів, подібні до таких.

«Я серйозна, бо таке в мене життя. Якщо я не буду сильна, то хто за мене буде сильний», – каже Тіна Кароль. Богиня. Найбільш живий момент із тренеркою за всі сезони.


Катерина Чемезова

Пісня: Mark Ronson – Nothing breaks like a heart (ft Miley Cyrus)
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, Monatik, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Чесно, я не знаю, чому пані Че обрали аж три тренери. Просто жахливо манерне виконання однієї з найкращих поп-пісень десятиліття. Таке враження ніби багаторічний досвід корпоративів настільки сильно в’ївся у співачку, що вона тепер не може його відпустити. Сподіваюся Монатікові вдасться із цим щось зробити і, можливо, скоро ми побачимо пані Катерину бек-вокалісткою співака на наступному концерті на «Олімпійському»!

 Катя Ятель

Дуже дивне аранжування та темп виконання. Чи не вперше мені так сильно не подобається, що команда «Голосу» зробила із піснею. Чутно, що тембр у пані Катерини хороший, але саме виконання – якийсь жах. А ще дозволю собі дурний жарт: таке враження, ніби вона так довго думала, до кого піти в команду, бо намагалася хоч одну пісню тренерів згадати. Вибачте.


Марія Щербак

Пісня: Monatik – Каждый раз
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Monatik

 Льоша Бондаренко

Пускати двох учасниць кавер-бендів поспіль – не дуже хороша ідея, бо одразу починаєш помічати патерни, за якими вони працюють. Пані Щербак заспівала помітно краще і явно вміє себе поводити на сцені. От тільки не покидає враження, що весь цей «Голос» для неї – лише можливість підвищити прайс за корпоративи і про творчість тут не йдеться.

 Катя Ятель

Увесь епізод у мене складається враження, ніби на четвертий тиждень «Голосу» змонтували усіх найнудніших виконавців кастингу. Візьмемо до прикладу пані Марію – голос хороший, пісню взяла драйвову, викладає чудово, а я весь час думала, ну коли ж вже закінчиться.


Олександра Сиркашева

Пісня: NK – Обіцяю
Серцебиття: 133 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

У такому аранжуванні мені навіть сподобалася пісня. Тут все було окей. Не добре, не погано, а окей. Така собі пісня для свята, коли вже всі потомилися і пішли допивати те, що лишилося в бокалах, поки кейтеринг забирає пляшки. Ну, і ще одна порада для пані Сиркашевої (точніше її фан-клубу), якщо вже пишете лінк на інстаграм на плакаті, то принаймні зробіть його відкритим.

 Катя Ятель

Попри те, що мені не подобається пісня Обіцяю, але у виконанні NK вона справді звучить емоційніше. У пані Олександри дуже гарний голос, але їй явно не вистачає досвіду, аби співати подібні пісні. Ще раз, я не кажу, що Обіцяю – важка пісня чи має якусь унікальну лірику, просто навіть для неї треба трішечки краще розуміти емоцію, яку потрібно передати.


Нурсултан Шатирханули

Пісня: Andrea Bocelli – Time to say goodbye
Серцебиття: 117 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль, ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

У кожному «Голосі» має бути принаймні один співак із оперним вокалом. Ось.

 Катя Ятель

Я, напевно, не маю достатньої компетенції, аби оцінювати цей жанр, але мені здалося, що він фальшивив і кричав забагато.

Хоча мені дуже подобається те, як учасники з Казахстану ставляться до нашого «Голосу». Є в цьому щось дуже улесливе.


Дар’я Полоротова

Пісня: Тіна Кароль – Вабити
Серцебиття: не показали!
Повернулися: Тіна Кароль, ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Я дивився цей випуск разом із викладачкою вокалу, і вона була настільки вражена даними пані Полоротовой, що ще довго не могла відійти. Судячи з усього, пані Кароль дістався справжній діамант. Пані Дар’я вокально здатна майже на все. І в речитатив, і у фальцет, і хрипоти додати. Найкращий виступ цього кастингу і претендентка на фінал, якщо не на перемогу.

 Катя Ятель

Яка ж недолуга пісня, якщо чесно. Я навіть після номеру переслухала оригінал і зрозуміла, що її певно ніяким вокалом не врятуєш. Абсолютно сіра музика й нуднющі слова, попри те, що писала їх alyona alyona. Без поняття, чи є у пані Дар’ї хоч якийсь потенціал, бо з цього виступу точно можна сказати лише про її фанатичну любов до Кароль. Захоплення Льоші не розділяю.


Артем Семенов

Пісня: Евгений Мартынов – Лебединая верность
Серцебиття: 138 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Я впевнений, що моїй бабусі би дуже сподобався цей номер. Пан Семенов безперечно дуже яскравий артист. Саме артист. І я прекрасно розумію захват Потапа. Артем може перевтілюватися у будь-кого, а це рідкісний і дуже важливий талант для людини шоу-бізнеса.

 Катя Ятель

На жаль, я пам’ятаю не пана Артема, а діву Урсулу, тому абстрагуватися складно. Що у часи «Україна має талант», що тут, мені здається, що пан Артем не дуже сучасний артист.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024