Головна
>
Статті
>

Біллі Айліш, пісні для бару та кохання тренерів. Рекап п’ятих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Біллі Айліш, пісні для бару та кохання тренерів. Рекап п’ятих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

LiRoom LiRoom
18 Лютого, 2020

Продовжуємо рекапи одного із найпопулярніших українських телевізійних талант-шоу «Голос країни». Щотижня наш головний редактор Льоша Бондаренко та випускова редакторка Катя Ятель збиратимуться, аби обговорювати кожний епізод програми та шукати майбутніх зірок нової української музики.

Читайте також:

Рекап. Перші сліпі прослуховування десятого сезону «Голосу країни»
Клон Каменських, телезірка та бек-вокалістка Монатіка. Рекап других сліпих прослуховувань «Голосу країни»
Екосексуал, чотири королі та китайський Вакарчук. Рекап третіх сліпих прослуховувань «Голосу країни»
Діва Урсула, ФанТіна та така собі прожарка. Рекап четвертих сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Максим Перепилиця

Пісня: Billie Eilish – Bad Guy
Серцебиття: 128 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Monatik

 Льоша Бондаренко

«На роботі я займаюсь програмуванням, а у вільний час… я теж займаюсь програмуванням». Дякую, хіба що за цю відповідь я готовий повністю вірити артистові. Виконанню не вистачило певної вокальної точності. Але це цікаве і неочікуване аранжування. У будь-якому разі це було цікавіше за виконання тренерів в інтро десятого сезону. Нормально, добре. Подивимося, що буде далі.

 Катя Ятель

Неймовірно люблю неочевидні кавери. Навіть, якщо це перетворення Біллі Айліш на Nickelback. Щоправда, пану Максиму поки не вистачає якихось впізнаваних вокальних фішок, аби він не губився серед інших.


Вахтанг Вахтангішвілі

Пісня: Тима Белорусских – Незабудка
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, ПТП та NK, Monatik

 Льоша Бондаренко

Пан Вахтанг каже, що він футболіст, а от гугл підказує, що він серійний конкурсант співочих шоу. Але заспівав дійсно круто, хоча у мене є питання до вибору пісні. Вже завтра уявляю, як пан Вахатнгішвілі виконує її на весіллі когось із моїх друзів.

 Катя Ятель

Мені стало цікаво, що за гурт у пана Вахтанга. Black Sugar Band виконує не лише авторські пісні, а й кавери. Цей досвід дуже відчувається, особливо на моменті, коли він вивів на колективне караоке усіх тренерів. Добре, що у шоу є вокаліст, який вміє не у страждання, а у розваги.


Сергій Паллаг

Пісня: Сергій Бабкін – Моє кохання
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Бородатий мужик у шкірянці співає типу рок. Зізнаймося, пісні з останнього альбому Бабкіна взагалі не в’яжуться з цим образом. Та й таке виконання викликає реакцію awkward. Згоден із тренерами.

 Катя Ятель

Дорогі музиканти та музикантки, «я принципово пишу і співаю українською» – це не творча особливість, унікальна характеристика чи фірмовий стиль. Будь ласка, не використовуйте це. Співати українською нормально, ще й вигідно з огляду на квоти та зростання популярності «нашого» продукту. Он, наприклад, Сергій Бабкін почав писати пісні українською, як Моє кохання, а слухати це неможливо.


Зоряна Атлас

Пісня: Andra Day – Rise up
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, ПТП та NK, Monatik, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

А ось тут все чудово. Неймовірно харизматична артистка, прекрасний вокал, незвичний і чіткий тембр, класний вибір пісні. Навіть щемлива історія, яка дійсно викликає емпатію, бо інсульт у 16 – це не жарти. Із таким іменем та даними я хочу, щоб пані Зоряна вже за пару років почала боротися із Златою Огневіч за статус однієї з головних співачок країни. Вона може це робити зі смаком.

 Катя Ятель

От коли воно класно, то воно класно у комплекті. І голос, і виконання, і поведінка на сцені, і історія, і зовнішній образ – усе класне. Поки мій улюблений номер за цей та попередній епізод. Тепер хотілося б, аби у команді Діми Монатіка пані Зоряні давали не пісні-на-покричати, а щось дуже ніжне та глибоке, типу Лори Марлінг.


Анна Безгалова

Пісня: Тіна Кароль – Домой (feat Dan Balan)
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль, Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Якась дічь. Я не про виступ пані Анни, у ньому загалом все було нормально. Я про цю покручену лав-сторі та акцентування на ній. Просто фейспалм за фейспалмом. Але, напевне, це реально дає якісь поштовхи рейтингам, бо інакшої причини так форсувати усі ці «кенгуруш» і «дантіни» я не бачу.

 Катя Ятель

Ми багато критикуємо команду «Голосу» за роздуту історію «кохання» Тіни і Дана (хоча перша її заперечує, а про дівчину другого вже пише Viva), але ми це робимо не як глядачі проєкту, а як люди, які шукають потенційних зірок. Поведінка тренерів у цьому виступі – хороший приклад фансервісу. Тіна та Дан позагравали один з одним, разом натиснули на свій фіт, потанцювали, зробили «фоточку»… Це хороша робота продюсерів та сценаристів шоу, просто ми не їхня цільова у цій ситуації.

Взяти за приклад американський «Голос». У суддівських кріслах сиділи Блейк Шелтон та Гвен Стефані. На момент зйомок шоу, вони вже почали будувати стосунки. Для українського продюсера їхні загравання були б золотою жилою, але творці «Голосу» там свідомо вирішили не робити на цьому акцент. Фанбаза і сама потім, коли стало відомо, що Блейк та Гвен разом, розібрали усі ці милі епізоди на відосики й колажі. Не завжди потрібно підказувати аудиторії, що думати. Шиперити – це достатньо проста задача, аби інтернет-користувачі з нею впоратися.


Альона Крутієнко

Пісня: Weather Girls – It’s Raining Men
Серцебиття: 133 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Попри те, що я головний хейтер виконання а-ля «я вчора грала ввечері в барі, а сьогодні я на «Голосі»», цей виступ мені сподобався. Проблема пані Олени в тому, що вона настільки досвідчена й сильна виконавиця, що співати такі пісні їй занадто просто й нецікаво. Усе вдається, усе на своїх місцях, але нерву немає. Проте я дуже радий, що вона пройшла далі. Мені здається, вона зможе дуже цікаво розкритися в команді Потапа та Насті.

 Катя Ятель

Наша смм-ікона Віка Мишкоріз дала ідеальний коментар до виступу: якщо ти вокалістка у барі і хочеш чимось запам’ятатися глядачам, то не обирай пісню, яка звучить по сотні разів у талант-шоу чи караоке-барах. Такі виступи втрачають будь-який шанс на конверсію з соцмереж або пошукових запитів, що й вокал твій ніхто не встигне оцінити за власним підспівуванням.


Влад Мартинов

Пісня: ТІК – Апрель
Серцебиття: 138 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

А от тут реально дивно. Чи не єдиний виступ за цей випуск, який мене щиро зачепив, попри пісню гурту ТіК. Яскравий артист, жізнена історія, класно заспівав. Шкода, дуже шкода.

 Катя Ятель

Щоразу, коли до учасників не повертаються судді, коментатори на YouTube вмикають стандартну тєлєгу про те, що їм «не поступила команда від начальства». Зараз я звертаюся до вас! Продюсери іноді радять тренерам у навушники, яке питання поставити учасникам, аби ті розказали про себе щось прикольне для ефіру. Усе інше – реакція, повернення до учасника, жарти тощо – ініціатива самих тренерів. Вони нічого не знають про виконавців і не мають інструкцій, чи повертатися до когось. Чесно, у такі моменти я б хотіла, аби 1+1 запустили документалку про створення «Голосу» і пустили б там запис голосу продюсера Володимира Заводюка із навушника умовного Потапа.


Маріам Жорданія

Пісня: Joss Stone – Song of a preacher man
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль, ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

Ну, тут все на місці – харизматична артистка, вдалий вибір пісні, голос, який запам’ятовується. От тільки шкода Тіну, вона так відчайдушно тягнула пані Маріам до себе в команду, а та взяла, й обрала Потапа з Настею. Аж дивно.

 Катя Ятель

Дуже цікавий вокал у пані Маріам, один із небагатьох голосів сезону, який я б хотіла послухати ще. Сподіваюся, що у неї запуститься музична кар’єра з хорошою сумішшю попу та R&B, наприклад. У ній явно є достатній запал та енергія, аби запалити сцену.


Тоня Сова

Пісня: Rihanna – Stay
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: Monatik

 Льоша Бондаренко

Не розділяю тотального захвату Каті, але із Тоні Сови й справді може народитися класна артистка для української музики. У ній є якась ненаграна тендітність, субтильність, якої так мало в нашій музиці. На думку спадає хіба що Vivienne Mort. Сподіваюся, що за участю в «Голосі» послідує власний матеріал. Тоня, якщо читаєш це, кидай все на abo [@] liroom.com.ua.

 Катя Ятель

Дочекалася. Нарешті у мене є фаворитка сезону, за яку я буду вболівати. Неймовірний голос, життєва історія, якій легко емпатувати, комплексний образ. Повний комплект для майбутнього нової української музики. Заради таких учасниць ми й пишемо рекапи.


Аріна Азарова

Пісня: Giorgia – En amore che conta
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Ну тут просто все повз. Думаю, якби не арфа, то пані Аріна не дійшла би до сліпих прослуховувань.

 Катя Ятель

Арфа звісно може перебити будь-що, але пані Аріна жахливо фальшивила, а наприкінці ще й зірвалася на крик. Тренери трошечки лукавлять, коли кажуть, що не вистачило енергії.

А ще не знаю, що цього разу було у монтажерів із навушниками, але вони постійно дуже грубо та неякісно обрублюють фрази тренерів наприкінці.


Галина Рудик

Пісня: Один в Каное – Небо
Серцебиття: 117 уд/хв
Повернулися: Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Я очікував такого виконання від дівчини з бару Салема, але не від молодої галичанки. А тут все прям взагалі не туди. Якісь ужимки, розмашисте аранжування, кривляння. Подивіться на Іру Швайдак – та вона ж майже нордична жінка. Вона коли просто стоїть, голосом відіграє сильніше, ніж балет Олі Полякової танцями. Усе це загубилося у цьому номері.

Але! У пані Рудик дуже кльовий тембр. Мені здається їй просто потрібен ментор, і все може вийти. Не впевнений тільки, що Дан Балан згодиться на цю посаду.

 Катя Ятель

Дуже награне виконання, в якому ще й спроби показати все й одразу в одній пісні зробили її абсолютно неможливою для прослуховування.


Андрій Подкалюк

Пісня: Sam Smith – Dancing with the stranger
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK, Тіна Кароль, Monatik, Дан Балан (заблоковано)

 Льоша Бондаренко

Абсолютно непереконливо. Гадки не маю, чому одразу всі судді повернулися. Певне, за вибір пісні.

 Катя Ятель

Не здивуюся, якщо пан Андрій часто виступаю у кавер-гуртах. Річ у тім, що він намагався копіювати виконання Сема Сміта, а якщо ви знаєте оригінал, то розумієте, що це для багатьох вокалістів недосяжна ціль. На жаль, вийшло дуже непереконливо, зачасто він гнусавив та недотягував зависокі ноти. Дуже якось вже вийшло нецікаво.


Марія Кондратенко

Пісня: Billie Eilish – All the good girls go to hell
Серцебиття: 117 уд/хв
Повернулися: ПТП та NK

 Льоша Бондаренко

А оце кайф. І мені подобається те, що «плюси» протягують нових зірок через кілька проєктів, роблячи з них мультизірок на західний штиб. У нас є Даніель Салем, який і танцюрист, і співак, і мужчина хоч куди, і сім’янин. Є прекрасний кейс із Анною Трінчер, яку швидко зробили кумиркою підлітків. Цього сезону була головна героїня серіалу «Папік», яка чудово заспівала. Тепер от Марія Кондратенко, про яку я б ніц не знав (не дивлюся «Голос. Діти» і серіал «Школа»), якби не «Голос». А після цього виступу вже готовий стати фанатом. Респект Марії та респект кросплатформеним сценаристам.

 Катя Ятель

Пані Марія – якесь суперкомбо для кастингу: і «Голос. Діти», і серіал «Школа». Тому мій рівень скепсису був настільки високий, що якість її виступу вибила мене з колії. Дуже фірмово. Не думала, що цей трек Айліш може розкрити чийсь вокал.


Оля Цибульська

Пісня: Оля Цибульська – Чекаю. Цьом
Серцебиття: 110 уд/хв
Повернулися: та яка різниця

 Льоша Бондаренко

Фан-сервіс для старшої аудиторії та матусь, які дивляться «Голос». Здалося також, що тренери не знали слова суперхіта пані Цибульської, бо зазвичай вони намагаються підспівувати.

 Катя Ятель

Я самоусуваюся від коментарів. Син у пані Олі чарівний.



Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024