Головна
>
Статті
>

Хто, де, коли: гід по фестивалю Hedonism-2018

Хто, де, коли: гід по фестивалю Hedonism-2018

Уже цього тижня, 13-14 липня, на Трухановому острові, ЮБК пройде третій фестиваль Hedonism. Впродовж двох днів на трьох сценах зіграє понад 30 артистів. Ми вирішили розібратись у лайнапі, та розповісти вам, кого і чому не варто пропускати.

Перший день, 13 липня

Перший день фестивалю розпочнеться з виступу дніпровського гурту Banned Society. Ми багато розповідали про цю команду, коли проект Діми Мальцева презентував альбом Candy. Про нього можна прочитати у нашій підбірці найкращих платівок березня цього року.

Одразу після них вже на іншій сцені зіграє гурт Оксани Бризгалової Braii. Ми вже мали змогу почути її на фестивалі BeLive та лишились задоволеними її виступом. Головне, щоб цього разу не пішов дощ.

Ще одне цікаве ім’я у лайнапі Aero Benin, один з численних проектів Олександра Філоненко, якого меломани можуть пам’ятати за проектом Tape Flakes. Подробиць про Aero Benin відомо мало, але одну з пісень можна було почути на компіляції від лейблу Masterskaya.

Цього року на Hedonism буде діяти й акустична сцена Bedouin Camp. Обов’язковим для прослуховування на ній у перший день є гурт Гапочка:

Олексій Бондаренко

Гапочка в последнее время не так часто появляется на фестивалях, поэтому сет на Гедонизме – хорошая возможность застать ее. В акустическом звучании некоторые песни раскрываются даже интереснее, чем в стандартной студийной записи.

Вже вночі слухачів потішать ще два особливих українських проекти – Христина Соловій та [O]. Гурт [O], один з недооцінених, як на мене, проектів лейблу Івана Дорна. З минулого року вони прокачались у звучанні і насправді звучать дещо інакше, ніж на альбомі.

Олексій Бондаренко

Христина Соловій кардинально обновила состав группы и даст последний концерт в Киеве перед началом тура в поддержку нового, авторского альбома. От застенчивой девушки, которая прошла прослушивание на “Голосе” Христина уже сейчас превратилась в самобытную артистку с серьезными амбициями.

Не пропускайте звісно ж і повернення Hidden Element, одного з найперспективніших електронних гуртів 2016 року.

Хедлайнером першого дня став музикант David August:

Артем Рісухін

Немецкий электронный музыкант Дэвид Огаст один из немногих, кто в своем творчестве ориентируется не на массмаркет, а на поиск музыкальных связей. В его сетах переплетаются техно и академическая музыка, он создает полотна, которые сильнее всего воспринимаются именно живьем. Неоднократно мировые издания говорили о концертах Дэвида как о лучших электронных лайвах.

Любители электронной музыки помнят прошлогодний сет Огаста с Кристианом Леффлером. Сольный лайв Девида на Гедонизме обещает быть не менее ярким.


Другий день, 14 липня

Субота на Гедонізмі розпочнеться вже з обіду. Радимо для розігріву послухати пост-роковий проект The Dølph Lundgren. На великих подіях їх можна зустріти не часто, а послухати бенд цікаво.

Для прихильників хіп-хопу важливо не пропускати одразу трьох артистів — англомовного Very The Jerry, з яким у нас було інтерв’ю, та Аліну Паш, про яку ми вже стільки разів писали, що і пояснювати, хто це не треба. Завершіть хіп-хоп тур командою Курган і Агрегат. У них і треків стало більше з виходом альбому, і в лайві вони розривають.

Якщо вам до душі більше інді, то сходіть на Love’N’Joy:

Олексій Бондаренко

Love’N’Joy недавно вернулись из тура по Европе и презентовали психоделическое видео. Одни из главных апологетов британского рока – не такие уж частые гости на украинских фестах. Но при этом – отличная концертная команда.

Окремо про хедлайнерів другого дня нехай краще розповість Артем Рісухін:

Артем Рісухін

В эпоху вездесущей кросс-жанровости, мало кому по-настоящему удается управляться с множеством стилей и ритмов элегантно и креативно. Стьюарту Ховарду аka Lapalux удается. Из аморфности музыкальных текстур, сложных и ломаных битов он делает потрясающей красоты треки. Тут и IDM, и эмбиент с leftfield хип-хопом, и р’н’б. Последняя пластинка Lapalux – Ruinism – один из ярких электронных релизов прошлого года. Мы писали о ней в нашем дайджесте.

На протяжении музыкальной карьеры британца Натана Фейка, его звучание уходило то в эмбиент, то в радио-френдли техно-хаус. Неизменными оставались вязкая атмосферность и красота аранжировок. После пяти лет затишья, в прошлом году, Натан дебютировал на легендарном лейбле Ninja Tune, перодившись в фуззовых синтах и завораживаюющем даунтемпо. Для любителей минимала сет Натана на Гедонизме станет настоящей отдушиной посреди громкого техно этого лета.

Завершити фестиваль потрібно шоукейсами російського лейблу ГОСТ-звук та діджей сетами на сцені Bedouin Camp.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
18 години тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024