Головна
>
Інтерв'ю
>

Що слухає вдома на кухні Ready in LED: 10 питань до співачки

Що слухає вдома на кухні Ready in LED: 10 питань до співачки

У березні 2021-го року на українській сцені перезавантажився музичний проєкт Олі Дібрової. Так з’явилася Ready in LED, яка випустила свій дебютний «Unreal EP», де експериментує з синт-диско та денс-попом. Тоді ж співачка випустила короткометражний фільм-кліп на трек Unreal — справжня неоново-латексна естетика. Новий реліз Ready in LED — це ретро-поп сингл «Nostaligenta» італійською мовою з диско вайбом та власною фантастичною історією. 

«Nostaligenta — вигадане слово. Це назва планети, про яку ми мріємо, хоч ніколи там не були. Ми прагнемо до неї та готові заради цього на ризикову космічну подорож, адже образ цієї планети так манить… Ми знаємо про неї тільки з розповідей наших предків», — пояснює Ready in LED. Співачка каже, що планета Nostaligenta для неї — це символ епохи 80-х, яку вона не застала, але якою пронизана вся її творчість.

У день прем’єри ми поспілкувалися зі співачкою та поставили їй 10 питань, аби ближче познайомитися з нею та краще розуміти її творчість.

  1. Що означає твоє сценічне ім’я? Як ти його придумала?

Я просто сиділа у вітальні вдома і згадувала цікаві фонетичні прийоми у назвах. Є американський електронщик Com Truise, український діджейський дует Taft Plunk. Я перебирала різні назви з приголосними на початку слова. І тут мене наче вдарило током! Lady in Red = Ready in Led. Тут вам і жіночність, і активність червоного кольору, і LED освітлення. Все зійшлось!

Спочатку ми так хотіли назвати перший ЕР, але дивлячись, як далеко все заходить, я наполягла на цiй назві для проекту в цiлому. Скорочено – RIL. В цьому теж щось є.

  1. Як ти описуєш свій музичний стиль?

Романтичне космік-диско для танців опівночі.

  1. 5 останніх пісень у твоєму плей-листі?

Duran Duran – Give It All Up 
Royal Blood – Trouble’s Coming 
D:Ream – U R the Best Thing
Alberto Radius – Che Cosa Sei
Zero 7 – Polaris

  1. Сценічний образ Ready in LED складається з:

Елементів ретро-футуризму, глему та класики. Зараз це обтягуючі комбінезони, масивні прикраси, підбори і зачіска як в 70-х.

  1. Чи слухаєш ти справжнє «aвтентичне» диско по дорозі на роботу чи вдома на кухні?

О так! Вдома на кухні! Але не щодня)

  1. Ready in LED — це музика для сцени чи для навушників?

Це музика для танцполу та нічних поїздок у машині в стилi фiльму «Драйв».

  1. Твоя цільова аудиторія — в Україні? Якщо ні, то де?

Моя цільова в Інтернеті та на фестивалях електронної музики. Це прихильники поп-культури, які знають англійську та можуть відрізнити Daft Punk від Bonobo.

  1. Чи варто чекати від Ready in LED треки українською?

Думаю, що нi. Я люблю та поважаю свою рiдну країну. Але цiлком реально сприймаю себе i свої можливостi. На нашій сцені є багато артистів, які пишуть пісні українською набагато краще, ніж я. Тож я не хочу займати чиєсь місце на сцені. Моя місія полягає в іншому. Я хочу популяризувати українську сцену у світі. Це стає більш реальним, коли ти співаєш англійською. Гадаю, мені це вже вдається. За останній рік я записала декілька спільних пісень з західними артистами. Хтось з них на початку знайомства не міг зрозуміти, як така дівчина, що не відстає від них в музичному плані, з’явилась в якійсь «Заковії». Але зараз вони вже розуміють, що Україна – велика, цікава, сучасна. А Київ – взагалі must visit place для туризму. Деякі мої друзі – продюсери з Європи вже були тут цього року і закохались у місто. Тож я продовжуватиму працювати в цьому напрямку.

  1. Музикант/артист, із яким би ти хотіла особисто зустрітися на дрінк та поговорити віч-на-віч?

Я би залюбки випила із Джорджо Мородером.

  1. Трек, яким ти найбільше пишаєшся? Чому?

Це моя свiжа работа – Nostaligenta. Здається, мені вдалося підвищити градус драматургії на декілька ланок вище. Раніше я не наважувалась на такі потужні басові лінії в аранжуванні, експресію в вокалі та не використовувала фальцет. В цьому треку я втілила всі свої найсміливіші ідеї.


Нагадаємо, що у березні 2021-го року співачка Оля Діброва перезавантажила свій музичний проєкт. Так з’явилася Ready in LED та дебютний ЕР «Unreal». Нагадаємо, що Оля Діброва, вона ж Ready in LED, — це колишня вокалістка гурту Gorchitza та ексучасниця гурту DVOE.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024