Головна
>
Статті
>

5 нещодавніх українських кліпів, вартих вашої уваги

5 нещодавніх українських кліпів, вартих вашої уваги

Зібрали для вас підбірку цікавих українських кліпів, що вийшли протягом останніх тижнів.

Христина Соловій — До Краю

У новому кліпі Христина Соловій продовжує лінію «фентезі-попу», задану першою частиною альбому-квадрилогії Rosa Ventorum (друга частина вийде 12 листопада). Кліп знятий у Херсоні в межах проєкту «З країни в Україну», який має на меті показати з нових ракурсів міста Сходу та Півдня України. В До краю Христина приміряє на себе образ морської русалки, чия пісня «є дороговказом для авантюрних душ кораблів, які заблукали в темряві буденності та самотності».

Мантра Керуака — Не спи

Гурт Мантра Керуака екранізував трек з тогорічного релізу Імітація Імітації, який потрапив у наш топ альбомів 2020-го року. У відео — історія, що схожа на зациклений нічний кошмар та може трактуватися по-різному, залежно від оптики глядача.

Karna — Добрий Вечір

Karna презентували свій кліп як прямолінійну метафору на сьогоденний стан української культури. Добрий вечір — присвята українській інтелігенції ХХ століття, яку намагався винищити тоталітарний режим. Видатні постаті тут — обличчя на вівтарі, а сучасна молодь — студентка, яка випадково забрела у занедбаний театр української культури та зустрічається з потойбічними істотами, які й досі підтримують існування локального мистецтва.

Тонка — Танцюй зі мною

Тонка представили кліп, у якому прагнули передати домашню та дружню атмосферу створення музики. Крім цього Танцюй зі мною — нова для гурту річ, оскільки вперше в їхній пісні звучать два голоси. До голосу вокалістки гурту Альони Карась доєднався саундпродюсер Ярослав Татарченко (також відомий за проєктом Maiak). Це доволі резонує з меседжем пісні про пошук спорідненої душі.

Kalush — Мала в 19

Kalush зі своїм останнім синглом Мала в 19 знову зайшов на територію сентиментального репу. В основі пісні — особиста історія фронтмена гурту, спроба втечі від себе та збірний образ «партнерок на ніч», за допомогою яких ліричний герой намагається забути «ту саму» колишню.


Дивіться також новий кліп Жадана і Собак з горілкою, вафлями «Артек», традиційним українським застіллям та відчуттям неминучості смерті.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024