Головна
>
Кіно
>

Українська стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала нагороду на кінофестивалі Санденс

Українська стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала нагороду на кінофестивалі Санденс

Фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова здобув приз глядацьких симпатій у документальному конкурсі (секція світового кіно) кінофестивалю «Санденс». Фільм був створений у форматі щоденника, у якому розповідається про 20 днів облоги Маріуполя. Чернов зафіксував перші тижні російського вторгнення, які понесли за собою руйнування міста та забрали життя цивільного населення. 

Режисер Мстислав Чернов на врученні нагороди на кінофестивалі Санденс. Фото:  Facebook/Мстислав Чернов

«Для нашої команди це не досягнення, це честь. Це честь представляти українські документальні фільми та використовувати цю платформу для привернення уваги до труднощів, стійкості та хоробрості українського народу, особливо жителів Маріуполя», — зазначає режисер разом із командою фільму.

«Санденс» є одним із найпрестижніших американських кінофестивалів незалежного кіно. У попередні роки у його секціях показували фільми «Земля блакитна ніби апельсин» Ірини Цілик та «Клондайк» Марини Ер Горбач. Також, цього року у програмі фестивалю був представлений фільм «Будинок зі скалок», створений у копродукції України, Данії та Швеції та наразі є претендентом на Оскар у категорії «Документальний повнометражний фільм». Цьогоріч кінофестиваль Санденс проходив з 19 по 29 січня. 

«Сподіваюся, цей фільм не тільки викличе обізнаність та підтримку міжнародного суспільства, але й стане постійним записом російського вторгнення в Україну та потенційних воєнних злочинів, що сталися в Маріуполі», — говорить режисер. 

Нагадуємо, що ми також мали розмову з українськими кінематографістами стосовно майбутнього українського кіно. Деталі читайте у матеріалі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024