Головна
>
Кіно
>

Антоніо Лукіч виграв 20 тисяч євро на Co-Production Market на зйомки наступного фільму

Антоніо Лукіч виграв 20 тисяч євро на Co-Production Market на зйомки наступного фільму

19 лютого режисер Антоніо Лукіч у своїй інстаграм-сторіс поділився, що проєкт його фільму «Дівчина, що кричить» переміг на премії 21-го Берлінського ринку копродукції (Berlinale Co-Production Market). 

Фото: antoniolukich/Instagram

«Ми перемогли на Berlinale Co-Production Market. Чудово, тепер ми зобов’язані зробити хороший фільм. Дякую, Берлінале!», — написав режисер.

Berlinale Co-Production Market є одним з провідних світових майданчиків, де можна знайти партнерів для спільного виробництва та фінансування фільмів. Подія триває протягом п’яти днів і збирає продюсерів, торгових агентів, дистриб’юторів та інвесторів. До участі цього року відібрали 34 кінопроєкти з 27 країн світу. 

Антоніо Лукіч у коментарі для Moviegram описав стрічку «Дівчина, що кричить» так:

«Це історія про дівчинку, яка після початку повномасштабного вторгнення опиняється в Ірландії і намагається там втілити свою мрію — стати актрисою. Але раптом з нею починають траплятися дивовижні, фантастичні події, що повністю руйнують її життя, яке вона починає збирати з самого початку. Це спроба через злу та чорну сатиру дослідити місце українця/українки на світовій культурній мапі. Цей фільм – спроба примирити велику мрію та маленьку людину з України.»

Фільм був нагороджений премією Eurimages Co-production Development Awards, яка була створена для підтримки міжнародного спільного виробництва на ранніх стадіях проєкту. Розмір винагороди становить 20 тисяч євро. У 2023 році премію отримав інший український фільм — «Сліпобачення» режисера Руслана Батицького.


Антоніо Лукіч — український кіно- і телережисер та сценарист. Його дебютний короткометражний фільм «Риби озера Байкал» вийшов 2014 року й отримав нагороду за найкращий документальний фільм на міжнародному фестивалі CineRail в Парижі. У 2019 році вийшов його повнометражний дебют «Мої думки тихі», що став призером низки українських і міжнародних кінофестивалів. У 2022 році вийшов другий повнометражний фільм Лукіча «Люксембург Люксембург», де головні ролі зіграли учасники гурту Курган & Agregat Аміл і Раміл Насірови

Рецензію на фільм від кінокритика Ігоря Кромфа можна прочитати за посиланням.


Читайте також: Пісня за піснею: Антоніо Лукіч про саундтрек до «Люксембург, Люксембург»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024