Головна
>
Кіно
>

«Мої думки про кіно»: Антоніо Лукіч запустив YouTube-канал

«Мої думки про кіно»: Антоніо Лукіч запустив YouTube-канал

Український режисер та сценарист Антоніо Лукіч створив свій YouTube-канал про кінематограф «Мої думки про кіно». В описі каналу Лукіч каже, що це «відеоесе для зануд, абітурієнтів кінофакультету та тих, хто дивиться кіно з ноутбуку». Режисер планує випустити 92 епізоди «цікавої інформації без матюків та снобізму, але з іронією». Автори програми: Антоніо Лукіч, Володимир Громов та Родіон Ліпатов.

«Осмислити життя через фільми дуже цікавий процес. Я дуже сумую за тим, як в інституті кожен перегляд фільму завершувався змістовною розмовою… Я памʼятаю це внутрішнє “вау”, і як кайфово було слухати і дивитись кіно ніби заново, з самого початку. От цим “вау”, ми разом із Володимиром Громовим та Родіоном Ліпатовим і пробуємо поділитись з тими, хто цікавиться», — ділиться режисер.

Перше відео під назвою «Як кіно показує нам Бога?» вийшло на каналі 19 жовтня і вже набрало понад 15 тисяч переглядів. У першому епізоді режисер розповідає, як майстри кінематографу зображують Бога у кіно (і це не завжди Бог у класичному уявленні).

Лукіч розповідпє, як називаються різні прийоми появи вищої сили у сюжетах фільмів, чому вони застосовуються та які найпоширеніші кліше використовують режисери.

Він апелює до прикладів з відомих фільмів і мультфільмів, як-от «Володар перснів», «Сам удома», «Кримінальне чтиво», «Історія іграшок» і пояснює, як у таких стрічках герої зустрічаються з Богом. Такі зустрічі не завжди очевидні. Лукіч каже, що зустріч персонажа з Богом є майже завжди. Втім, вона може подаватися, як алюзія через дії чи обставини. Також Бог може бути інструментом гумору, пародією тощо.

«Хороший Бог вирішує проблеми героїв, а не дуже хороший — проблеми зі сценарієм», — каже Лукіч у випуску.


Антоніо Лукіч — український кіно- і телережисер та сценарист. Навчався в Київському національному університеті імені Карпенка-Карого. Його дебютний короткометражний фільм «Риби озера Байкал» вийшов 2014 року й отримав нагороду за найкращий документальний фільм на міжнародному фестивалі CineRail в Парижі. У 2019 році вийшов його повнометражний дебют «Мої думки тихі», що став призером низки українських і міжнародних кінофестивалів. У 2022 році вийшов другий повнометражний фільм Лукіча «Люксембург Люксембург», де головні роді зіграли учасники гурту Курган & Agregat Аміл і Раміл Насірови. Рецензію на фільм від кінокритика Ігоря Кромфа можна прочитати за посиланням.


Читайте також: Пісня за піснею: Антоніо Лукіч про саундтрек до «Люксембург, Люксембург»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024