Головна
>
LP
>

Artem Bemba у новому альбомі розповідає історію таємничого подорожнього

Artem Bemba у новому альбомі розповідає історію таємничого подорожнього

29 лютого львівський прог-рок музикант Артем Бемба презентував концептуальний альбом The Traveler. Реліз супроводжував біографічним нарисом життя вигаданого персонажа  Олаамекада Путуіші та історією його відвідин України. Усю історію артист публікував на фейсбук-сторінці. Початок – тут.

Розповідь перша: Час прибуття

Розказана репортерові Юрію Х. 28-річний журналіст першим довідався про прибуття Солонерця в Україну і зустрів Путуіші прямо на пероні.

«Час Прибуття» – популярна Солонерська «міська легенда» пов’язана з процесом «оновлення». Згідно з нею жителі островів Реа не помирають, а покидають рідні місця на спеціальному напівфантастичному поїзді.

Розповідь друга: Стріла

Розказана таксистові Богданові Л., по дорозі з вокзалу. Богдан Л. помітив нетутешні риси обличчя Путуіші і попросив розказати щось про його батьківщину.

Олаамекад пригадав древню народну міфологію і розказав легенду про першу у світі стрілу, запущену первісною людиною із першого у світі лука. Згідно з нею стріла вічно летітиме кірзь простір і час, її неможливо буде зупинити, вона ніколи не впаде на землю, а кінець світу настане тоді, коли ця стріла влучить нарешті у сонце.

Розповідь третя: Безкінечність 

Розказана офіціантці Ярині П. в кафе «Рама». Після довгої подорожі Олаамекад зайшов туди випити ранкової кави і розговорився з симпатичною офіціанткою.

Він коротко переказав їй казку «Вічність» Солонерського письменника ХІХ століття Весаада Фердинанда Пенаакра. Казка розповідає про двох дзеркальних і від цього нещасних людей, які закохуються і вирішують відобразитися один у одному щоб відкрити таким чином портал у вічність і запанувати над світом.

Розповідь четверта: Передчуття

Розказана бездомному Артемові Б. біля підземного переходу.

Вийшовши з кафе Олаамекад пішов поселятися в готель і по дорозі зустрів Артема Б., який жебрав на перехресті вулиць. Достеменно не відомо що саме розказав Путуіші бездомному бо той виявився глухонімим.

Розповідь п’ята: Німе Море

Розказана у вестибюлі готелю «Київ» лікареві-офтальмологу Єлизаветі К., яка проживала там під час конференції з питань нейрохірургії. Путуіші зіткнувся з нею коли очікував на реєстрацію.

Він розказав ще одну народну легенду, цього разу про заселення архіпелагу Реа першими людьми. Згідно з легендою острови заселили вихідці з міфічного материка Канден котрий в той час страждав від страшної посухи. Найскладнішим етапом подорожі було Німе Море, в межах якого будь який найменший звук був смертельно небезпечний.

Розповідь шоста: Коронація

Розказана Максимові Я., представникові державної міграційної служби, з котрим Олаамекад зустрівся після обіду того ж дня.

Максима Я. дуже цікавило політичне становище в Солонерії, але замість того Путуіші розказав йому про генерала Арклаана Сетердекаама Суйвара, котрий, у 1856 році вчинив замах на Салеваала ІІ під час його коронації.

Розповідь сьома: Доглядач маяка

Розказана знову в кафе «Рама» офіціантці Ярині П. та сценаристу Олександрові Л. Олаамекад зайшов в те саме кафе що й зранку щоб повечеряти. Там він зустрів знайому офіціантку і сценариста початківця Олександра Л., який виявився її чоловіком.

Путуіші вирішив розказати їм сюжет фільму «Маяк» 1968 року, найвизначнішого Солонерського кінорежисера Бросаака Свемаана Полекалі. У фільмі розповідається про одинокий маяк серед пустелі і вірного йому доглядача, змушеного вічно опікуватися ним. Проходять віки, змінюється клімат, безводна пустеля перетворюється на безкрайні сніги, але доглядач продовжує освітлювати шлях по якому колись ходили кораблі.

Нагадаємо, що нещодавно новий мініальбом випустила співачка Dakooka. На відміну від її попередніх релізів, Так Интереснее – акустична платівка. Послухати можна тут.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024