Головна
>
Відео
>

Гурт Balaklava Blues презентували кліп про Волноваху

Гурт Balaklava Blues презентували кліп про Волноваху

Вчора, 7 квітня, гурт Balaklava Blues презентували кліп на пісню Volnovakha. Вона присвячена теракту у місті Волноваха і поєднує народну пісню про дівчину, що пише листи коханому, та телефонну розмову російського полковника зі своєю жінкою, причетного до загибелі цивільних людей у Волновасі.

13 січня 2015 року терористичне угрупування ДНР провело артилерійський обстріл рейсового автобусу «Златоустівка — Донецьк» неподалік від міста Волноваха. Внаслідок атаки загинуло 12 осіб. Розслідування СБУ встановило, що обстріл провів артилерійський батальйон 5-ї мотострілецької бригади «Оплот» під командуванням полковника РФ Анатолія Сінєльнікова, і безпосереднього командира батальйону Шпакова Ю. М., громадянина України.

Відеосупроводом займався Роман Любий, який знімав і попередні дві роботи гурту. Він є одним зі співавторів спілки кінематографістів «Вавілон 13», кадри яких і використано у кліпі. Також там можна побачити фрагменти з архівів СБУ та радянських мультфільмів.

Проект Марка та Марічки Марчик Balaklava Blues розпочав свою діяльність цього року. Жива презентація гурту пройде на двох закордонних фестивалях — Luminato у Торонто та Latitude у Великобританії. Наразі презентували ще два відео, які ми публікували у «Зорепаді релізів». Подивитись їх можна тут і тут. У планах гурту випуск ще двох відео, мета яких привернути увагу Заходу та Європи до подій на Сході України.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024