Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Blockbaby про дебютний альбом «Рефлексія»

Пісня за піснею: Blockbaby про дебютний альбом «Рефлексія»

5 квітня відбувся реліз дебютного альбому репера BlockbabyРефлексія. Лонгплей складається з 10 треків, що відображають внутрішні роздуми, почуття та переживання автора. 

Ми попросили Blockbaby детальніше розповісти про кожну з пісень нового релізу в нашій рубриці «Пісня за піснею».

Дебютний трек Top Baby виконавець випустив у 2022 році. Вже у 2023 році Blockbaby потрапив до лонглиста Megogo Music Awards у номінації «Нова хвиля хіп-хопу». Його найпопулярніший трек Money Talks зібрав майже 60 тисяч прослуховувань на Spotify. А про новий альбом Рефлексія Олексій Бондаренко писав, що це дуже непоганий сентиментальний поп-реп. Та додав, що нашій сцені явно не вистачало такої музики, якою забита американська індустрія, і яка просочувалася до нас з російського ринку до 2022 року.

«Цей альбом — відображення мене, бо кожен трек передає мої власні емоції та почуття. Пісні в альбомі дуже різні за стилем та тематикою, що дозволить кожному знайти щось близьке для себе. “Рефлексія” — мій дебютний альбом, тому цей реліз особливий момент у моєму творчому розвитку», — коментує виконавець.

Мені так

Трек про емоційне з’єднання з коханою людиною. Він виражає відчуття захоплення та єднання на рівні душі. Пісня відображає мої власні почуття щодо моментів, коли людина надихає та захоплює тебе, коли ти відчуваєш, що зв’язок між вами виникає спонтанно і неповторно. Також трек передає моє бачення краси та магії в людських взаємодіях. У цій пісні я поділився рефлексією над природою емоційного зв’язку.

Палітра

Цей трек відображає складність емоційного та особистісного досвіду, змішуючи в собі мотиви кохання, втрати, злетів і падінь. Я використав образи кольорів, щоб відобразити різноманітність життєвих ситуацій та почуттів, як життя змішує кольори, тобто переплітає різноманітні емоції. Через образи кольорів, таких як червоний (життєві випробування), зелений (гроші), жовтий (невизначеність), білий і чорний (символи успіху та складнощів), пісня відображає різні аспекти людського життя. Трек Палітра також пропонує замислитися над порівнянням між матеріальними цілями та особистими відносинами, натякаючи на те, що справжня цінність може бути знайдена не в матеріальних благах, а в людських зв’язках та внутрішньому розвитку. Цією роботою я хотів спонукати слухача до глибокої рефлексії над життям, його випробуваннями та цінностями.

Троянди

Трек містить в собі заглиблене відображення складнощів у коханні та стосунках. Починаючи з образу троянд кривавого кольору, які падають на папір, я намагався відтворити мотив страждань та болю, які можуть відбиватися у творчому процесі. Голос у пісні порівнюється з пострілом у голову, що може вказувати на інтенсивність та руйнівність впливу цих почуттів. Зображення розквіту троянд та обіцянка взяти серце і не віддати його є символічним вираженням пристрасті та відданості. Але водночас, я хотів вказати на те, що не дозволю собі бути контрольованим чи благати, що вказує на бажання зберегти свою незалежність та силу. Загалом, текст пісні змальовує складний мікс емоцій, від пристрасті та відданості до печалі та втрати. Рефлексія полягає в тому, як важливо зберігати свої почуття та як вони впливають на наші життя.

Абсолют

Цей трек відображає впевненість в собі та в досягненні успіху. Він закликає залишатися сфокусованим на своїх цілях і уникати відволікань, що можуть завадити у досягненні успіху. Загалом трек Абсолют був написаний, коли ми створили свою команду, з якою я працюю і сьогодні. Ми абсолют! Ми зможемо все — головний меседж цього треку. «Ніколи не молив Бога про cash, молив, щоб бро зміг» — це про взаємну підтримку. Я вірю, що разом з іншими учасниками команди я зможу подолати будь-які перешкоди та досягти більшого прогресу, ніж якби працював самостійно. Кожен може мати свої власні амбіції та цілі, але разом ми можемо досягнути більшого успіху. Рефлексія полягає у зосередженні на цих ідеях та розгляді їх у контексті власного життя та цінностей.

Казала

У цій пісні розповідається про взаємини двох людей, які є складними та мають свої проблеми. Один з них знає, що інший не завжди чесний і може навіть шкодити йому, але відчуває до нього сильні почуття. Перша частина треку висловлює розуміння того, хто вона є насправді, але попри це, він відчуває сильну прив’язаність до неї. Здавалося б, він усвідомлює її негативні риси, проте знаходиться в пастці своїх почуттів. Він розуміє, що вони обидва піддавалися відчуттям кохання, і, попри негативи, все одно шукають щастя разом. Рефлексія полягає в тому, що відносини між людьми можуть бути складними й заплутаними. Навіть коли ми добре знаємо один одного, можемо ховати свої справжні почуття від інших і від самих себе. Текст пісні показує, яка внутрішня боротьба може виникати в результатах такого приховування і непорозумінь, що виникають між партнерами. Крім того, пісня відображає ідею про те, як важливо бути відкритим та щирим у відносинах, щоб досягти злагоди й розуміння.

What’s up

Цей трек самий «легкий» у сенсах. Певно більшість з нас були у таких стосунках, які описуються у цій  пісні. Легкі, швидкоплинні, але водночас незабутні та «гарячі». «Вона немов на змаганнях, але так хоче бути остання» — дуже часто у нашій юності та молодості є ті самі стосунки, які здаються «на все життя», ти ніби дійсно змагаєшся з іншими за місце у серці й хочеш стати останнім, але займаєш всього лиш якесь місце у пам’яті.  Загалом, у цій роботі я хотів нагадати слухачам про їхні стосунки: будь вони перші, теперішні чи постійні.

Beretta

«Клич мене Кортез, коли в мої руці Беретта…». Кортез — це герой відомої комп’ютерної гри, у якого основна зброя була пара Беретт. Існує історія, що він став сліпим після вибуху. Але це його не зламало, він так і залишився віртуозом своєї справи, опираючися на відчуття, слух і на свої Беретта. Тож, цим треком та порівнянням я хотів сказати, що незважаючи ні на що, ти маєш бути кращим з кращих у тому, чим ти займаєшся, а Беретта — це може бути твій пензлик, мікрофон, камера… Неважливо що, важлива — майстерність.  Ще я порушую питання відношення людини до смерті. Рядки «Я би відкупився, якби міг, але не вийде так. Смерть не пробачає боргів, а я для неї як жебрак» показують те, що коли вона прийде по тебе — ти не зможеш повернути втрачений час. Під цим часом я розумію лінь, шкідливі звички та речовини тощо. «Але я знаю собі ціну, я чекатиму її з Беретта у руці» — але, що саме до мене, я буду готовий зустрітися з нею не на колінах, а гордо дивлячись їй у вічі, адже моя Беретта — моя творчість, мій мікрофон — буде зі мною. Рефлексія полягає у тому, що важливо знати свою ціль та йти до неї, не витрачаючи свій дорогоцінний час на непотрібні речі.

Шторм

Певно самий «дорослий» трек в альбомі. У якому закладені дуже глибокі сенси. Тільки людина, яка багато пережила у житті зможе його зрозуміти, але можу помилятись. У цій роботі я порівнюю життя з морем у якому я — це човен. А шторм — це життєві труднощі та випробування. Коли, здавалось, моє життя було на межі, я знайшов спосіб подолати труднощі й знайти шлях до щастя. І дуже важливо мати у житті таких людей, які завжди поруч — справжніх друзів. Вони завжди допоможуть твоєму човну не потонути. Взагалі я вважаю, що це саме той трек, який кожен слухач сприйме по своєму, опираючися на свій життєвий досвід. 

Став дорослим

Психологічно для мене це найважча робота. В усіх нас настає період, коли ти розумієш, що став дорослим. Якщо говорити про фразу «… коли ти знов шукаєш сенс. Знаходиш нові сили, щоб іти» — то тут я підкреслюю, що у дитинстві та юності у тебе якісь одні мрії більш дитячі, більш фантазійні, а коли ти дорослішаєш часто знову зустрічаєшся з питанням про своє місце у світі та шукаєш сенс життя. «Це коли в очі дивилася смерть. Аби до близьких забула зайти» — втрати та смерть, на жаль, є невід’ємною частиною життя. Ця частина пісні нагадує про важливість цінування моменту. «Це коли любов, значить сім’я. Не завжди брати — рідня» — коли стаєш дорослим, починаєш більше цінувати відносини з близькими людьми, особливо з родиною і коханою людиною. Також у тебе з’являються люди, які інколи стають ближчими за деяких членів родини. І, саме головне, цим треком я хотів сказати, що попри труднощі, потрібно залишатися міцним та впевненим у собі. Бути готовим розв’язувати проблеми та боротися до кінця своїх днів. Рефлексія цього треку полягає в тому, що кожна людина переживає перехід від дитинства до дорослості по-своєму, зі своїми власними випробуваннями та важливими моментами. 

Падав сніг

Трек, який пронизаний почуттями надії, любові та терпіння. Він розповідає про важливість любові в навіть найхолодніших та найважчих обставинах. Я хотів сказати, що не зважаючи на холод, труднощі та випробування, я завжди буду поруч зі своєю коханою, готовий її зігріти та залишатися вірним. Текст пісні відображає відданість коханій людині, навіть у складний час. Я хотів би, щоб слухач вірив в силу кохання та знаходив тепло й радість у стосунках. 


Читайте також: Пісня за піснею: O.Torvald про альбом «Втома»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024