Головна
>
Кіно
>

На Takflix вийшла короткометражна комедія про супергероїв із Броварів

На Takflix вийшла короткометражна комедія про супергероїв із Броварів

Короткометражний фільм «Капітан Бровари» режисера Едуарда Нечмоглода вийшов в онлайн-кінотеатрі Takflix. Це іронічна пародія на фільми про супергероїв, події якої відбуваються на Київщині, у Броварах.

За сюжетом, групі документалістів неочікувано вдається зняти матеріал про справжнього героя з супер силою. Його звати Капітан Бровари, він має нарцистичну вдачу та трохи самозакоханий. Його люблять всі місцеві жителі. Аж ось, у місті з’являється конкурент на ім‘я Чорний Мстюн, і про нього швидко поширюються чутки. Через пошуки та низку конфліктів у різних локаціях міста Капітан Бровари розуміє що його «послуги» не актуальні, він також з’ясовує, що його конкурент – насправді звичайний молодий хлопець. Через це герой переймається, впадає в депресію, а через деякий час лізе на дах багатоповерхівки, щоб стрибнути вниз. Розв‘язка цього задуму змусить його по-новому дивиться на себе та свою користь для оточуючих людей.

Цю комедію Едуард Нечмоглод знімав у межах магістерського навчання в університеті  імені І.К. Карпенка-Карого, у художній майстерні Михайла Іллєнка.

Роль Капітана Бровари виконав Георгій Поволоцький, а також у ньому зіграли Богдан Бенюк та Роланд Мішко. Текст головного саундтреку до стрічки написав та виконав сам режисер.

Стрічка була нагороджена у категорії «Найкраща комедія» на Каннському фестивалі світового кіно, а цьогоріч її показували на фестивалі глядацького кіно Миколайчук Open.

Кінокритик Ігор Кромф, який робив огляд короткого метру з фестивалю, оцінив стрічку на 9 з 10 та охарактеризував її так:

«Неймовірно смішна комедія від режисера-початківця Едуарда Нечмоглода з шикарним акторським кастом, як то Георгій Поволоцький та Богдан Бенюк. Застосовуючи жанр мок’юментарі (псевдодокументалки), Нечмоглод знімає абсурдно-крінжову комедію в стилі фільмів з Сашею Бароном Коеном про супергероя Капітана Бровари, який втрачає свою популярність через захоплення людьми ЗСУ та появу конкурента Чорного Мстюна. Дуже смішний фільм про те, що супергероєм може бути кожен, навіть якщо він не в костюмі з латексу і шкіри».

Детальніше можна прочитати за посиланням.


Читайте також: Одеський кінофестиваль закриватиме австрійський фільм «Клуб зеро»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024