Головна
>
Кіно
>

Одеський кінофестиваль закриватиме австрійський фільм «Клуб зеро»

Одеський кінофестиваль закриватиме австрійський фільм «Клуб зеро»

26 серпня відбудеться церемонія закриття Одеського міжнародного кінофестивалю. Закриє подію стрічка австрійської режисерки Джессіки Гауснер під назвою «Клуб зеро». Про це повідомляють на сайті фестивалю.

«Клуб зеро» розповідає про вчительку на ім‘я Новак, яка викладає у приватній школі для талановитих дітей. Вона дає уроки «свідомого харчування», переконуючи учнів, що голодування покращує когнітивні здібності та якість життя загалом. Під впливом вчительки деякі учні починають не просто зменшувати кількість їжі, а відсовляються від неї узагалі. Усе для того, аби стати частиною престижного «клубу зеро».

Фільм був знятий у копродукції Австрії, Великобританії, Німеччини, Франції, Данії та Катару. Роль вчительки Новак зіграла акторка Міа Васіковська. Прем‘єра фільму відбулася цьогоріч на Каннському кінофестивалі.

Попередні стрічки Джессіки Гауснер неодноразово ставали конкурсантами Каннського кінофестивалю, зокрема, фільми «Готель» (2004) та «Малюк Джо» (2019). Останній отримав нагороду за найкращу жіночу роль, яку виконала акторка Емілі Бічем.

Нагадаємо фестиваль проходитиме з 19 по 26 серпня. Його проводитимуть у культурно-мистецькому центрі Івана Миколайчука у Чернівцях та в кінотеатрі Multiplex в Одесі.

Раніше ми писали, які фільми увійшли до національної конкурсної програми фестивалю. Детальніше про них можна прочитати тут. Також ми розповідали про програму «Зроблено в Одесі», де будуть представлені фільми, зняті в Одесі. Детальніше про це можна прочитати за посиланням.


Одеський міжнародний кінофестиваль — щорічний кінофестиваль, який проводиться в Одесі у середині липня. Уперше відбувся у 2010 році. Перші два роки фестиваль позиціонував себе як фестиваль фільмів для глядачів із особливим почуттям гумору. Згодом розширив спрямованість і заявив про себе як фестиваль артмейнстриму: кіно високого художнього рівня, розраховане на широку аудиторію. Із 2016 року конкурсна програма складається з трьох повноцінних розділів: Міжнародна конкурсна програма, Національна конкурсна програма (включає повнометражні та короткометражні фільми виробництва України або зняті в ко-продукції з Україною) та Конкурс європейських документальних фільмів.


Читайте також: «Зроблено в Одесі»: які фільми покажуть у спецпрограмі Одеського кінофестивалю

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024