Головна
>
Література
>

Видавництво «Човен» видасть книгу репортажів про Сєверодонецьк

Видавництво «Човен» видасть книгу репортажів про Сєверодонецьк

Видавництво «Човен» готує до друку книгу репортажів Світлани Ославської про Сєверодонецьк, яка написана ще до початку повномасштабної війни.

Світлана Ославська — українська незалежна журналістка, репортерка, дослідниця культури. Вона авторка репортажів із Туреччини, Ірану, Греції, Польщі, Молдови та України. А тепер видасть книгу про своє рідне місто Сєвєродонецьк.

У видавництві кажуть, що ця книга документ. Над текстами Ославська працювала у 2020-2021 роках. Вона про місто та людей, які його створювали; про місто, якого практично не існує; про людей, які до нього ніколи не повернуться.

«Ця книжка репортажів спершу мала називатися “Мова аміаку”. В цьому було трохи іронії. З того, що Сєверодонецьк ніяк не може вийти з парадигми міста при заводі, що радянське в ньому досі настільки сильно відчутне. При цьому мені подобалося зауважувати ці недоречності, бо вони справжні. Але після 24 лютого стала недоречною сама іронія. Тепер здається, що про Сєверодонецьк, як про тих, кого більше немає з нами, або добре, або нічого. Тому назва книжки буде іншою. Але дрібка іронії таки залишиться в написаних до повномасштабного вторгнення Росії текстах», розповідає сама авторка.

Книгу планують видати у вересні.


Довідка. Світлана Ославська дебютувала у 2019 у видавництві «Човен» із книгою репортажів з Туреччини «Півмісяць, хрест і павич. Подорожі до Месопотамії».


Читайте також: Подкасти про українську культуру: що слухати

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024