Головна
>
Кіно
>

Документальний фільм «Міста та їхні герої» вийде у прокат 24 серпня

Документальний фільм «Міста та їхні герої» вийде у прокат 24 серпня

24 серпня в український прокат вийде документальний кіноальманах «Міста та їхні герої» режисерів Ольги Гібелінди та Андрія Литвиненка. Сукупно фільм складається з шести короткометражних стрічок, присвячених українським містам та їхнім мешканцям, які активно волонтерили від початку повномасштабного вторгнення.

Лірум є інформаційним партнером проєкту.

Проєкт «Міста та їхні герої» знімали в шести містах України — Харкові, Миколаєві, Чернігові, Охтирці, Баштанці та Іванкові. У кожному місті обрали свого героя для фільму. Серед них, наприклад, підприємець-пивовар з Миколаєва Дмитро Волощенко, приватний охоронець Артем Ракітін із Чернігова, який під час облоги вивіз із міста понад 26 тисяч мешканців, а також акторка Театру ляльок із Харкова Олена Озерова, яка переїхала жити в театр, що став гуманітарним центром. історія маленької Охтирки ілюструється розповідями Павла Ігнатченка — звукорежисера, котрий перетворив свою студію на цех з виробництва військових аптечок.

Загалом у проєкті розкривають понад 90 історій українців, які є героями у своїх містах.

Раніше ми писали про п‘ятьох представників креативних професій, які стали героями фільму. Внаслідок війни вони змінили свій творчий шлях на волонтерську діяльність. Більше про їхні історії та пережиті події можна прочитати за посиланням.

Ініціатор проєкту Денис Блощинський каже, що перш за все ці фільми — про трансформацію звичайних людей у героїв.

«У цьому фільмі ми показуємо простих українців різних спеціальностей і професій. Їхні заняття та ролі для всіх зрозумілі та звичні. І ці люди знайшли в собі щось таке, що дозволило їм в дуже страшних обставинах та критичних моментах залишитись людьми й робити важливі речі для того, щоб протистояти навалі ворога».

Упродовж кількох місяців фільм показували у тих містах, де відбувалися зйомки: в Баштанці, Охтирці, Іванкові, Харкові, Миколаєві, Чернігові, а також у Києві та Львові. 

З 24 серпня фільм можна буде побачити в кінотеатрах мережі «Планета Кіно». Восени стрічку покажуть у Німеччині та Франції.


Читайте також: Фільм «День Незалежності» Володимира Тихого покажуть у 16 містах України

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024