Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп Monokate та Go_A на пісню Vorozhyla

Відео дня: дивимося кліп Monokate та Go_A на пісню Vorozhyla

Виконавиця Monokate (Катерина Павленко) разом із електрофолк гуртом Go_A випустила пісню Vorozhyla та кліп на неї. Пісня стала лейтмотивом фільму «Довбуш». Автором ідеї кліпу став режисер монтажу Денис Захаров.

Monokate — сценічний псевдонім композиторки, фольклористики, авторки пісень та солістки електрофольк-гурту Go_A Катерини Павленко. У її творчості поєднуються етно-, рок- та електронно-оркестрові мотиви. Пісня Vorozhyla була створена без участі музикантів гурту Go_A, але оскільки Павленко є солісткою, то трек випустили спільно. Також пісня є першим релізом проєкту Monokate.

Авторський трек був написаний під враженням від зйомок «Довбуша». У фільмі Катерина Павленко зіграла епізодичну роль мольфарки, яка за допомогою стародавнього обряду рятує малого Олексу, коли в нього вдарила блискавка.

У пісні звучить замовляння, яке Monokate проговорює в фільмі під час обряду. Над образами Monokate у відео працювала художниця Марія Керо. Музику до пісні виконавиця писала разом з аранжувальником Артемом Єфімовим.

Нагадаємо, що 24 серпня фільм вийшов у всеукраїнський прокат. Стрічка розповідає про українського національного героя — ватажка «опришків» Олексу Довбуша. У сюжеті розкрита історія життя Довбуша, його кохання та боротьбу за гідну долю для свого народу. 

Нагадаємо, що в червні 2023 року Go_A випустили пісню Rusalochki та кліп на неї. Це був перший реліз гурту з березня 2022 року. Ідея пісні з‘явилася, коли солістка Катерина Павленко взяла участь у фольклорній експедиції. Там вона зустріла кількох літніх жінок, які були переселені зі своїх домівок у Чорнобильській зоні черезкатастрофу на електростанції.


 Чюитайте також: Рецензії, статі та новини про музику: в Україні запрацювала франшиза найбільшого електронного медіа Mixmag

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024