Головна
>
Кіно
>

Екологічний фільм «І кожна річка» вийшов онлайн

Екологічний фільм «І кожна річка» вийшов онлайн

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшов екологічний фільм «І кожна річка» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко. Стрічка розповідає про українські річки та причини їх поступового зникнення.

У фільмі режисерка фіксує, як експлуатація природи, зокрема зрошення землі, незаконні сміттєзвалища, злиття небезпечних речовин і випалювання сухої трави впливає на водні ресурси, флору та фауну країни. 

«Кожна річка — чиїсь відображення і пам’ять. І стан кожної з них — це результат нашої з вами діяльності чи бездіяльності, а не лише кліматичних змін, як ми часто думаємо, щоб виправдовувати цим свої дії», – каже режисерка Олеся Моргунець Ісаєнко.

Зйомки фільму відбувалися на Київщині, Чернігівщині, Харківщині,  Львівщині, у Запоріжжі, на Закарпатті та в інших куточках України. 

Головні герої у стрічці — не люди, а річки. Це, зокрема, Дніпро, Либідь, Дністер, Остер, Десна, Рось, Сіверський Донець та менші річки, які поступово зникають.

Прем’єрний показ фільму відбувся на фестивалі Docudays UA.


Олеся Моргунець-Ісаєнко – українська режисерка, режисерка монтажу, продюсерка. Працювала над фільмами «Казка про гроші» (2018), «Щедрик» (2021), «І кожна річка» (2022).


Читайте також: Український фільм «Сусідка» за сценарієм Ірени Карпи вийде онлайн

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024