Головна
>
Література
>

Співачка Даша Астаф‘єва запустила додаток з українськими аудіокнижками

Співачка Даша Астаф‘єва запустила додаток з українськими аудіокнижками

Українська виконавиця та волонтерка Даша Астаф‘єва створила мобільний додаток Under Books, де можна слухати аудіокнижки. У застосунку є книжки про історію та культуру України, культові твори українських авторів та інші книжки, озвучені українськими артистами. Нині він доступний лише у App Store, а версія для Android з’явиться згодом.

В описі Under Books йдеться, що його мета — заглибитись у вивчення української культури та свого коріння:

«Усю роботу з дослідження та пошуку найкращих творів класиків і книжок сучасних маловідомих, але напрочуд потужних авторів, засновники проєкту взяли на себе. Вам залишається лише відкрити застосунок і почати читати чи слухати обрану книжку. Нічого зайвого між вами та автором: лише ви і твір. Бібліотека постійно оновлюється новими книжками», — пишуть розробники.

Аудіокнижки озвучували Даша Асафʼєва, Вʼячеслав Скорик, Тетяна Гончарова, Даніела Заюшкіна, Міла Єрьоміна, Володимир Дантес і Роман Мещеряков.

«Рік, цілий рік ми озвучували книжки з професійними читцями й українськими артистами. Замовляли обкладинки у відомих українських художників. Вклали такий шматок себе. Я оголялася тілом багато разів, але так — душею — вперше. Запрошую вас зануритися в українську літературу й залишитися з нею назавжди. Відкривати її — таке задоволення», — зазначила Астаф’єва на сторінці в інстаграмі.

У застосунку можна створити власний обліковий запис, шукати та купувати книжки, налаштовувати шрифти, прослуховувати книжки з того місця, на якому зупинились, вмикати їх у фоновому режимі та вибирати треки для запуску в паралельній доріжці.


Даша Астаф‘єва — українська співачка та модель з Дніпропетровщини. Була учасницею гурту Nikita, який претендував на участь у «Євробаченні 2009». Працювала у журналі Playboy, а у 2009 році стала обличчям бренду української дизайнерки Ольги Громової «Gromova Design» у США. Також Даша відома як акторка низки українських фільмів, зокрема: «Свінгери», «Зрадник», «Бобот», «Продюсер» та інших.

Із початком повномасштабного вторгнення Даша почала волонтерити. Зокрема, вона чистила картоплю, щоб годувати наших захисників і захисниць. Творче об‘єднання Вавилон‘13 зафіксувало той період життя Даші. Більше про це — за посиланням.


Читайте також: Відомі імена лавреатів премії Івана Франка в інформаційній сфері

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024