Головна
>
Література
>

Любко Дереш продасть свої ранні твори за донат: розповідаємо, як їх придбати

Любко Дереш продасть свої ранні твори за донат: розповідаємо, як їх придбати

Український письменник, публіцист і лектор Любко Дереш продасть ранні неопубліковані твори за донат на авто і дрони для 80 ОДШБ. Ці тексти, на думку письменника, можуть бути цікавими як його давнім шанувальникам, так і поціновувачам літератури жаху загалом. Всього письменник продасть три оповідання: «Волосся», «Потойбічне» та «Миротворець», а також роман «Наркотичні рослини Східної Европи».

Любко Дереш — український письменник, публіцист, лектор, викладач літературної майстерності. Автор романів «Культ», «Поклоніння ящірці», «АРХЕ», «Намір!», «Трохи пітьми» та інших. Твори Любка Дереша виходили перекладом у Польщі, Німеччині, Франції, Італії, Вірменії, Грузії, Болгарії, Румунії.

Продати ранні твори письменник планував ще у січні. Тоді у нього виникла ідея продавати їх у форматі limited edition онлайн, а отримані кошти відправити на ЗСУ. Він мав намір завантажити зверстані неопубліковані раніше тексти в електронному варіанті, щоб усі охочі змогли їх придбати.

Що відомо про твори?

Оповідання «Волосся», 1999 рік

У центрі історії — кілька старих друзів-лікарів із Нью-Йорка, які щоп‘ятниці збираються пограти в покер, випити вина та зʼїсти грінок з сиром. В один із таких вечорів лікар-психіатр вирішує розповісти історію про пацієнтку, зустріч із якою ледь не вартувала йому здорового глузду.

Дизайн обкладинки: Вадим Карасьов

Оповідання «Потойбічне», 2000 рік

Головний герой — звичайний підліток Білл Темпл з американського містечка Нортлівен, штат Північна Кароліна. Він готується до екзамену з фізики напередодні літніх канікул та мріє про те, аби запросити на побачення Мерилін, найкрасивішу дівчину в класі. Та Мерилін подобається не лише Біллу, але й Боббі Флінту — одному з хуліганів Нортлівена. Ситуація змінюється, коли Білл купує у таємничого продавця електротоварів калькулятор, що здатен переносити людину в часі та просторі. Білл наважується кинути виклик Флінту, коли дізнається, що один зі світів, у які проводить калькулятор — це таємничі болота, де живе древнє зло Ктулху.

Дизайн обкладинки: Антон Булах

Роман «Наркотичні рослини Східної Европи», 2002 рік

Двоє молодих медиків, Шульц і Бузько, працюють у провінційній лікарні в Мідних Буках на Галичині. Вони ведуть підпільні контркультурні радіоетери та досліджують паралельні світи з допомогою кетаміну. Їх дилер — загадковий Доктор, якого Шульц повʼязує із моторошними смертями кількох друзів-музикантів зі Львова. Одного разу він пропонує Шульцові не тільки кетамін, але й безсмертя. Разом з приходом у містечко Доктора між людьми оселяється зло, а ціною безсмертя може стати життя найрідніших.

«Що ж стосується роману, то він був написаний уже після “Культу” та “Поклоніння ящірці”, але я відклав його у
шухляду. Це теж горрор, але більш постмодерний, з багатьма відсиланнями до молодіжних музичних та езотеричних субкультур», — каже автор про книжку.

Дизайн обкладинки: Віталій Кравець

Оповідання «Миротворець», 2013 рік

Оповідання розповідає про кілька днів з життя Роберта Оппенгеймера напередодні випробування атомної бомби на полігоні в Лос-Аламосі у 1945 році. У нього перед очима пролітає все життя з десятками запитань, повʼязаних із коханням, почуттям обовʼязку та невситними амбіціями. Він шукає бажаних відповідей під час зустрічі з Богом, Великим руйнівником світів, якого він прикликав до розмови своїми дослідженнями. Внаслідок цього діалогу посеред пустелі зміниться не лише Оппенгеймер, але й цілий світ.

Дизайн обкладинки: New Promo Studio

Переглянути книжки можна на сайті Дереша. Для замовлення потрібно зробити донат на банку моно та надіслати скрін про оплату на адресу deresh.donate@gmail.com. У листі читач має вказати, які твори хоче отримати. Так, за донат у 500 гривень Дереш надішле оповідання «Волосся», «Потойбічне» та «Миротворець» або ж роман «Наркотичні рослини Східної Европи». За донат у розмірі 1000 гривень можна придбати всі твори одразу.


Читайте також: Платформа Projector Foundation створила сайт з інтерактивною абеткою української мови

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024