Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося тизер фільму Дмитра Грешка «Дівія / Divia»

Відео дня: дивимося тизер фільму Дмитра Грешка «Дівія / Divia»

«Дівія / Divia» майбутній документальний фільм Дмитра Грешка про забруднення природи України внаслідок російської агресії. Зйомки тизеру відбулись на території Київської, Донецької та Харківської областях, які сильно постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення Росії та були деокуповані. 

Розробка проєкту розпочалась у 2021 році. Тоді ідея фільму полягала у тому, що показати вплив українського суспільства та індустріалізації на природу. Втім після 24 лютого автори вирішили сконцентруватися на дослідженні «непоправної шкоди, яку приносять окупаційні російські війська на українській землі». Режисер фільму — Дмитро Грешко, продюсерка — Поліна Герман. 

«Незважаючи на всю складність ситуації та повномасштабну війну, дуже важливо фіксувати військові екологічні злочини Росії та руйнування природних ландшафтів і екосистем.  Для того, щоб зрозуміти, як вирішити проблему, ми повинні спочатку оцінити її масштаб», — каже Дмитро Грешко.

За словами творців стрічки, «Дівія» —  це подорож від гармонійного життя природи, до вогняного вихору війни, що випалює землю, ліси та все живе.

«З настанням весни природа відновлюється та несе нове життя серед тварин, незважаючи на невиправні руйнування. Але безмежний масштаб трагедії не дає надію на швидке відновлення природи та очищення її від залишків війни».

А для того, щоб привернути увагу західної аудиторії та залучити додаткове фінансування для фільму, тизер фільму був розміщений для продажу на NFT платформі. Крім цього творча команда фільму шукає додаткові можливості фінансування для продовження роботи над проєктом.

Нагадаємо, що у червні 2022 році на кінофестивалі «Миколайчук Open» відбулася прем’єра фільму Дмитра Грешка «Між небом і горами». У якому він крізь призму працівниць сільської станції швидкої допомоги показує звичайне життя людей у гірському селі Колочава (Закарпаттяя) на тлі пандемії.


Читайте також: «Остін. Світ догори»: у Києві покажуть стрічку про музиканта Максима Остяка, який загинув на війні

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024