Головна
>
Кіно
>

«Ми, наші улюбленці та війна»: стрічка Антона Птушкіна стане фільмом-відкриття на Doc Kyiv Fest

«Ми, наші улюбленці та війна»: стрічка Антона Птушкіна стане фільмом-відкриття на Doc Kyiv Fest

22 лютого на фейсбук-сторінці Doc Kyiv Fest оголосив, що цього року фільмом-відкриттям стане дебютна стрічка блогера Антона Птушкіна — «Ми, наші улюбленці та війна». Як розповідають організатори, фільм показує події в Україні через стосунки людей та тварин, які стають як свідками, так інколи і жертвами цієї війни. Показ стрічки відбудеться 28 березня в межах кінофестивалю Doc Kyiv Fest.

«Головні герої фільму — це не тільки коти, собаки, ведмеді, леви, лемури та йеменьский хамелеон на імʼя “Ігор”, але й люди, що їх рятують, ризикуючи своїм життям. У стрічці задіяно багато іноземців, для яких героїзм українців під час порятунку тварин став справжнім відкриттям», — йдеться в повідомленні.

На своїй сторінці в інстаграмі Антон розповідає, що робота над фільмом тривала півтора року. Це буде його першим проєктом, який не можна буде переглянути на YouTube. Натомість 4 квітня фільм вийде в кінопрокат в Україні.

«Цей фільм від початку знімався з орієнтиром на західну аудиторію, бо мені здавалося, що в Україні й так всі все знають. Але потім прийшло усвідомлення, що багато з того, що я відзняв, буде цікавим і зрозумілим саме українцям. Так народилася ідея зробити окремий фільм для наших глядачів і показати його в українських кінотеатрах, а не в YouTube. Мені цікаво, що з цього вийде», — коментує Антон Птушкін

Теглайном фільму Антон обрав цитату однієї з героїнь фільму: «Інколи, коли ми думаємо що рятуємо тварин – насправді тварини рятують нас». 

Doc Kyiv Fest відбудеться у Києві з 28 по 30 березня 2024 року в кінотеатрі «Планета Кіно».


Doc Kyiv Fest – щорічний міжнародний кінофестиваль середньометражного глядацького документального кіно, заснований Громадською Організацією «Кінофест». Головна мета фестивалю полягає в сприянні розвитку документального кіно та підтримці талановитих українських режисерів, що працюють у цьому жанрі. Фестиваль ставить перед собою завдання презентувати глядачам найкращі середньометражні документальні фільми з України та інших країн світу, а також сприяти обміну досвідом та ідеями серед кінематографістів.


Читайте також: Doc Kyiv Fest оголосив 6 фільмів, які увійшли до національної конкурсної програми

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024