Головна
>
Література
>

Українських авторів номінували на премію «Єврокон»

Українських авторів номінували на премію «Єврокон»

Українських авторів-фантастів номінували на премію від Європейської спільноти наукової фантастики «Єврокон». Нагородження відбудеться під час фестивалю Konflikt, що відбудеться у Швеції з 8 по 11 червня. 

Премію щорічно вручають у кількох категоріях. За неї змагаються письменники, перекладачі, ілюстратори, режисери та інтернет-видання. Цьогоріч Українські автори будуть представлені у таких номінаціях: 

Hall of Fame — номінація за загальні напрацювання у налузі наукової фантастики. На звання найкращого художника номінували Бориса Гроха, а на найкращого перекладача — Ярославу Стріху

Achievements Awards — нагорода за твір, що був створений між попереднім і поточним конвентами. Номінанти: 

  • Павло Дерев’янко «Літопис Сірого Ордену» — найкращий прозовий твір. Нагадаємо, за цю трилогію автор отримав відзнаку The Chrystalis Award від Європейського товариства наукової фантастики у 2022 році. Трилогія розповідає про лицарів Сірого Ордену. Про характерників, які мають свою закриту організацію, яка здійснює розвідку, контррозвідку, оборону українських земель.

Читайте також: Читаємо рецензію Ганни Улюри на «Літопис Сірого Ордену» Павла Дерев’янка

  • Мирослав Латик, фільм «Максим Оса: золото Песиголовця» — найкраща драматична постановка. Фільм вийшов в український прокат 13 жовтня 2022 року. Сюжет розповідає про 1636 рік, коли польський король сплачує данину козакам, аби запобігати повстанню. Але скарб загубився десь в українських землях. Козаку Максима Осі доведеться розгадувати багато місцевих секретів і розплутувати відьмацьке павутиння.
  • Володимир Арєнєв «Скарбничка історій» — найкращий твір для дітей та підлітків.
  • Цикл відеолекцій «Історія української фантастики» від «Фантастичних talk(s)» — найкраща публікація в інтернеті. 

The Chrystalis Award  — нагорода за дебютний твір. Номінанткою стала львівська письменниця Наталія Матолінець за серію книг «Варта у грі».

Повний перелік номінантів на премію «Єврокон» можна побачити на сайті European Science Fiction Society.

Окрім нагородження, у програмі фестивалю будуть доповіді, панелі, інтерв’ю, підписання контрактів, майстер-класи та екскурсії. З програмою заходів можна ознайомитися за посиланням. 

Євроко́н — Європейський конвент наукової фантастики, щорічний фестиваль професіоналів і аматорів у галузі фантастики з різних країн Європи. На Євроконі є відкрита і закрита програма: заходи лише для його учасників і для широкої публіки. 


Читайте також: Харківський «Віртуальний ЛітМузей» номінували на Премію Веббі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024