Головна
>
Кіно
>

«Нова українська хвиля»: 19 травня у Києві та Львові стартує кінофестиваль

«Нова українська хвиля»: 19 травня у Києві та Львові стартує кінофестиваль

19-29 травня у Києві та Львові пройде кінофестиваль «Нова українська хвиля» від «Планети Кіно» та Gogol.Media. В межах заходу покажуть вісім фільмів знятих з 2014 року. А після показу кожної стрічки відбуватиметься обговорення фільму у форматі офлайн-подкасту.

За словами організаторів, мета цього фестивалю показати, що «нова українська хвиля» — це явище в українській культурі, яке формує сучасний кінематограф. Показати динаміку розвитку українського кіно за останні 8 років, розповісти про те, як воно змінювалось і як працює з актуальними темами та намагається осмислювати важливі соціальній події та явища.

«Показати, що наше кіно круте та варте уваги. Тому що воно розповідає історії про нас. Воно підіймає актуальні теми, смішить, надихає та змушує задуматися. Ми щиро сподіваємось, що українським кіно цікавитиметься все більше людей, і колись воно буде конкурувати з такими гігантами, як Marvel чи DC. Тому що, повірте, воно того варте», — каже співзасновник Gogol.Media та подкасту про літературу «Вуса Гоголя» Микита Рибаков.

Що покажуть?

Фестиваль складатиметься з двох секцій. Перша — «Кіно наших днів», яка присвячена соціальному кіно.

В межах цієї секції покажуть соціальну драму «Плем’я» (2014 рік), ліричну комедію «Мої думки тихі» (2020 рік), соціальну комедію «Герой мого часу» (2018 рік) та підліткову драму «Стоп-Земля» (2021 рік).

Кадр з фільму «Мої думки тихі»

Друга секція — «Люди війни». Вона присвячена розкриттю російсько-української війни, починаючи з окупації Криму у 2014 році і завершуючи проекцією перемоги України у війні. У програмі секції чотири драми: «Черкаси» (2019 рік), «Додому» (2019 рік), «Погані дороги» (2020 рік), «Атлантида» (2019 рік).

Кадр з фільму «Погані дороги»

Після показу кожного фільму відбуватиметься обговорення стрічки у форматі офлайн-подкасту.

Модеруватимуть зустрічі співзасновники Gogol.Media та подкасту про літературу «Вуса Гоголя» Вадим Кириленко та Микита Рибаков, а також кінокритики Ігор Кромф та Станіслав Тарасенко.

Гостями стануть режисери Мирослав Слабошпицький («Плем’я»), Антоніо Лукіч («Мої думки тихі»), Валентин Васянович («Атлантида»), Наріман Алієв («Додому»), актори Марія Федорченко («Стоп-Земля»), Дмитро Сова («Черкаси»), Євген Ламах («Черкаси») та інші.

Де і коли дивитись ?

Фестиваль пройде у кінотеатрах Планета Кіно у Львові та Києві, покази триватимуть з 19 по 22 травня, та з 26 по 29 травня.

Кіносеанси розпочинатимуться о 18:00 годині. Програма фестивалю та квитки за посиланням.


Gogol.Media — українське медіа про культуру. На платформах медіа виходять матеріали про літературу, кінематограф та мистецтво. Gogol.Media робить один з найпопулярніших подкастів країни — «Вуса Гоголя» та займається історичним проєктом — інстаграм-медіа «Простір».


Читайте також: «Коли закінчували продакшн, якраз велися бої на Шулявці», — режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук про участь у Каннах та «Памфір»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024