Головна
>
Література
>

Книжковий Арсенал назвав фокус-тему та кураторів фестивалю

Книжковий Арсенал назвав фокус-тему та кураторів фестивалю

З 22 по 25 червня відбудеться 11-й міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал 2023. Організатори вже обрали фокус-тему події — «Коли все має значення». Кураторкою фокус-теми буде документалістка та виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталя Гуменюк. 

На думку Наталі Гуменюк, обрана тема фестивалю допоможе учасникам та відвідувачам осмислити себе і те, що відбувається навколо:

«Ми живемо у час загостреної реальності, коли чи не кожне слово, кожен вислів набувають свого первинного сенсу. Ніби все довкола проходить перевірку реальністю. Зокрема й наші цінності та ідеали».

Організатори також назвали кураторів програм фестивалю. Основну літературну програму куруватиме виконавча продюсерка «Радіо Культура», перекладачка та письменниця Ірина Славінська.

Програму для дітей та підлітків куруватиме Юлія Козловець, а Спеціальну програму від Літературної лабораторії Мистецького арсеналу вестиме Діма Казаков. Він, зокрема, розповість про невеликі мандрівні, бездомні бібліотеки, реальні й онлайнові архіви, колекціонування, персональні книжкові та вінілові збірки, куровані полиці, зіни.

Традиційно у просторі та у програмі фестивалю будуть представлені проєкти за участі ілюстраторів, дизайнерів та шрифтарів. Також заплановані професійні події для видавничої спільноти.

Нагадаємо, цьогоріч Книжковий Арсенал пройде у зміненому форматі. Операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні

  • книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн»;
  • книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література»;
  • книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Більше про це читайте за посиланням.


Читайте також: Низка видавництв відмовилися від участі у «Книжковому Арсеналі»: в чому причина?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024