Головна
>
Література
>

«Замість того, щоб експортувати культуру — Іран експортує смерть»: Зеленський виступив із промовою на Франкфуртському книжковому ярмарку

«Замість того, щоб експортувати культуру — Іран експортує смерть»: Зеленський виступив із промовою на Франкфуртському книжковому ярмарку

20 жовтня Президент України Володимир Зеленський виступив на Франкфуртському книжковому ярмарку. Він звернувся до представників книжкового сектору й зокрема наголосив про необхідність поширювати в Європі інформацію та книжки про терористичні дії Росії.

«Погляньте, зараз у Франкфурті на ярмарку немає двох держав, які були регулярно — це Росія та Іран. Їх стає менше у просторі, у просторі культури, але стає більше там, де руйнується все — не тільки культура, але і життя і все, що його забезпечує», — сказав Зеленський.

Він також додав, що будь-що є мішенню для цих країн:

«Замість того, щоб експортувати культуру — Іран експортує смерть. Замість того, щоб імпортувати культуру — Росія імпортує смерть. І спрямовує її проти нас, і не просто проти українців, не тільки. А проти України, як поки що, першого поля битви Росії з об’єднаною Європою».

Він також наголосив, що в Європі ще достатньо людей, які закликають зрозуміти Росію та ігнорують терористичну політику таких держав, як Іран. Це, зокрема, відбувається через дефіцит знання:

«Чому це можливо? Що до цього призводить? Одна відповідь: дефіцит знання! Дефіцит знання у суспільної більшості. Дефіцит знання про убивства, які скоєні Росією. Дефіцит знання про злочини, що поєднують різні антидемократичні режими. Дефіцит знання про корупцію, яка стала їхнім інструментом, щоб знижувати пильність Європи. Дефіцит знання про несправедливість і брехню, які є невід’ємними елементами політики будь-яких терористичної держави».

А відтак він закликав створювати, друкувати й розповсюджувати книжки про тих, хто послаблював Європу через свою корумпованість та байдужість.


Франкфуртський книжковий ярмарок (нім. Frankfurter Buchmesse) — найбільший і найважливіший книжковий ярмарок світу, який щороку відбувається у жовтні з середи по неділю включно у м. Франкфурт-на-Майні, Німеччина. Це головна бізнесподія для видавців, де вони можуть дізнатися про світові тенденції у книговиданні, інноваційні бізнес-моделі у книжковій та медійній індустрії.

Ярмарок у 2022 році відбувається з 19 по 23 жовтня.

Цьогоріч на Франкфуртському книжковому ярмарку не представлено жодного російського видавництва — дирекція ще навесні опублікувала офіційну заяву, в якій засудила агресивну війну Росії в Україні та заявила, що за цих умов «про жодну співпрацю з російськими державними установами, відповідальними за російський національний стенд, не може бути й мови». Іран відкликав заявку за кілька днів до початку заходу, звинувативши організаторів у «відкритому втручанні у внутрішні справи Ірану»

Від України цьогоріч в ярмарку беруть участь 46 українських видавців, а також підготовлена насичена програма подій за участі українських письменників, ілюстраторів, перших осіб України.


Читайте також: Катерина Аврамчук стала СЕО проєкту «Абук»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024