Головна
>
Література
>

У застосунку Headway з‘явилася добірка переказів книжок про українську історію, культуру та традиції  

У застосунку Headway з‘явилася добірка переказів книжок про українську історію, культуру та традиції  

Освітня платформа Headway запустила проєкт Essence of Ukraine, що має на меті познайомити іноземців та українських читачів з історією України, її стародавньою культурою й традиціями, а також новітні досягнення через книжки українських авторів. 

Headway — це освітній застосунок української розробки, що містить короткі перекази книжок, адаптовані іноземними мовами. У 2021 році цей застосунок був одним із найпопулярніших за кількістю завантажень у своїй ніші. Ідея додатку в тому щоб прочитати книжку за 15 хвилин. У ньому зібрані стислий зміст та головні ідеї понад тисячі нонфікшн видань про бізнес, мотивацію та психологію. Вони розділені на категорії та доступні у текстовому та аудіо- форматах. 

Тепер у застосунку доступна колекція Essence of Ukraine — вона включає головні ідеї книжок істориків, мистецтвознавців, дослідників, підприємців тощо. До колекції ввійшло 32 короткі перекази книжок на різні тематики. 24 з них уже доступні для читання, а ще вісім планують випустити до кінця року.

В колекції, наприклад, є самарі на нонфікшн книжки «Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот» міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, «Зваблення їжею з українським смаком» шеф-кухаря Євгена Клопотенка, «Країна жіночого роду» історика та журналіста Вахтанга Кіпіані та книжку «Ukraïner. Країна зсередини 2».

Добірка доступна безкоштовно для усіх користувачів застосунку з більш ніж 140 країн у текстовій та аудіоверсіях. Тексти адаптовані трьома мовами — українською, англійською та іспанською. 

Для українців колекція відкрита українською мовою під назвою «Незалежна: Сенси свободи». Її можна відкрити безкоштовно: для цього слід встановити додаток Headway та знайти добірку в розділі Collections.

До кожного самарі є обкладинка з графічними елементами, що доносять головні ідеї твору.

Під кожним текстом розробники закликають іноземних користувачів задонатити платформі United 24 на підтримку освіти та науки.

Нагадаємо, що на початку вересня в Україні запустили книжкову онлайн-радіостанцію Sluhavka. На радіо можна слухати аудіокнижки, літературні огляди, інтерв’ю з письменниками та освітні програми. 


Читайте також: Понад 250 творів зі шкілької програми будуть доступні в аудіоформаті

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024