Головна
>
Новини
>

Команда Лірум потребує вашої підтримки

Команда Лірум потребує вашої підтримки

LiRoom LiRoom
17 Листопада, 2023

Медіа Лірум існує вже понад 11 років. З 2012 року ми розповідаємо про українську музику зокрема, а з 2022 — про українську культуру в цілому.

Лірум пройшов великий шлях, щоб стати класним медіа про українську культуру. За час свого існування ми стали вже своєрідним щоденником, який зберігає історію української музики (а тепер ще й кіно та літератури).

І зараз, склалася ситуація у якій ми можемо усе це втратити. Та ми віримо — з підтримкою наших читачів та партнерів ми зможемо пережити цю кризу.

Лірум — медіа з історією

Лірум (тоді ще LiRoom) починався у 2012-му як маленький музичний блог про гурти, що виступали в популярних київських клубах, який фінансувався зі стипендій засновників. Проєкт поступово розвивався, набирав аудиторію, запускав ютуб-блог, обʼєднувався з медіа Karabas Live, розширював команду, виходив у офлайн. Більшість журналістів, які зараз пишуть про музику, так чи інакше співпрацювали з Лірум, або ж читали наші матеріали перед тим як піти у професію.

Культура — завжди на часі

Культурного фронту (як і кулінарного, інформаційного та інших уявних) — не існує. Проте ми бачимо культурний бум, який стався за останні півтора року. Культура є частиною нашої ідентичності та було б дивно не розвивати її під час війни. Це важливо для самоусвідомлення українців як зараз, так і в майбутньому. 

Наша роль у цьому — робити так, щоб люди дізнавалися про нову українську музику, кіно та літературу.

Відкриваємо нові імена та підсвічуємо тих, хто активно працює на ринку

Звучить пафосно, але ми підловлюємо молоді та перспективні таланти на старті. Зараз від Latexfauna, Tember Blanche, The Unsleeping у захваті всі, проте наші читачі дізнавалися про них задовго до мейнстриму. Ми розповідаємо, хто ці люди, треки яких вірусяться у ТікТоці, аби ви знали усе першими, як це було з Klavdia Petrivna.

Ми спробували також зібрати найбільш помітні лейбли, які зараз працюють на ринку, аби музиканти знали до кого звертатися.

Лірум активно слідкує за тим, що відбувається у суспільстві

Ми слідкуємо за дотриманням принципів демократії та гласності в роботі Міністерства культури, зокрема всебічно висвітлюємо ситуацію навколо Довженко-Центру.

Ми також мали великий вплив на суспільну думку в галузі культури, коли піднімали тему громадянської активності музикантів, їхньої політичної позиції (а особливо — на початку вторгнення). Експерти нашого видання брали участь у процесах розбудови музичного ринку, зокрема були серед засновників Української музичної профспілки, одні з небагатьох висвітлювали питання державної політики щодо роялті тощо. Також брали активну участь в обговоренні законотворення стосовно музичного ринку, зокрема питання квотування української музики в медіа. Були учасниками ініціативної групи, яка працювала над запуском офісів стримінгових сервісів в Україні.

Під час повномасштабного вторгнення ми розповідаємо про те, чому українські артисти досі публікувалися на російських стримінгах і як взагалі працює цифрова дистрибуція в Україні.

Журналістські стандарти для нас — не пусте слово

У своїх аналітичних матеріалах ми дотримуємося повноти інформації, балансу думок та намагаємося досягти якомога більшої обʼєктивності. У нас немає тотальної зради чи тотальної перемоги. 

Зорепад релізів — ваш квиток у світ нової музики

Кожен перший понеділок місяця ми проводимо офлайн-захід у Києві, де показуємо найцікавіші українські кліпи місяця, які репрезентують усю українську музику. Ми копаємо як у найкращі здобутки музичної сфери, так і у безодні кринжі. 

Окрім того, артисти розповідають про свої кліпи та творчість загалом у форматі мініінтервʼю, гостями стали: Христина Соловій, Саша Кольцова, артилерія, Otoy, Туча, режисер Ілля Дуцик та багато інших. Навколо Зорепадів уже сформувалася спільнота постійних відвідувачів і ми дуже раді офлайновій взаємодії з читачами

Всі донати з Зорепадів направляємо на ЗСУ, наразі зібрано понад 100 000 грн, самі заходи — безоплатні.

Ми дуже хочемо й надалі йти за своєю місією та розвивати українську культуру, але на жаль не зможемо це робити належним чином за відсутності фінансування.

Тож мусимо сказати: без вашої підтримки — ніяк.

Ми пам’ятаємо, що лише завдяки ЗСУ маємо зараз можливість продовжувати займатися своєю справою, тому всі наші надлишкові кошти направляємо туди. Закликаємо вас робити так само. Якщо ви маєте гроші, які готові задонатити, можете зробити це на підтримку Збройних Сил України. Наприклад у «Повернись живим» або Фонд Притули.

Якщо ви вже зробили це, то будемо дуже вдячні, якщо підтримаєте наше медіа.


Це можна зробити на сайті Buy Me A Coffee.

Також можете надіслати нам гроші на нашу банку.

Наша банка

Або за номером: 5375 4112 0617 4265

Навіть найменший внесок важливий. 

Щиро, ваша команда Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024