Головна
>
Музика
>

«Лікарі кажуть, що це депресія, мама каже, що я лінива»: що відомо про тікток-виконавицю Клавдію Петрівну (Klavdia Petrivna)?

«Лікарі кажуть, що це депресія, мама каже, що я лінива»: що відомо про тікток-виконавицю Клавдію Петрівну (Klavdia Petrivna)?

У липні 2023 року у тіктоці почали з’являтися сніпети на пісні виконавиці Klavdia Petrivna, які швидко завірусилися. У серпні вона оприлюднила демозаписи семи пісень. Весь цей час інтерес до того, хто ж така Клавдія Петрівна не вщухає, а її «лікарі кажуть, що це депресія, мама каже, що я лінива» процитувала навіть Олена Зеленська на Третьому Саміті перших леді та джентльменів. Втім, про виконавицю майже немає інформації. 

Запитання «Хто така Клавдія Петрівна?» не раз зустрічалося нам в соцмережах, тож випусковій редакторці Лірум Яні Ільків також стало цікаво хто це. Шляхом мінірозслідування і дослідженням соцмереж виконавиці нам все ж вдалося дещо з’ясувати. Про найближчі творчі плани Клавдії Петрівни, фейковий обліковий запис на Spotify, співпрацю із лейблом Nebo Music та коли чекати перший офіційний реліз — читайте у матеріалі.

https://www.youtube.com/watch?v=rDfzOJFGc5g

Хто вона така?

Клавдія Петрівна — це творчий псевдонім артистки, яка надихнулася персонажкою з книжки «Записки кирпатого Мефістофеля» Володимира Винниченка. Після того, як пісні Клавдії завірусилися у тіктоці, слухачі дискутували на тему скільки ж їй років й припускали, що тексти можуть бути згенеровані ШІ. Хтось казав, що це жінка з досвідом, якій близько 35-40 років. 

Втім, Клавдія юна і ще навчається у музичному коледжі. Й, попри суспільний інтерес до її особи, хоче зберегти певну загадковість.

3 серпня у своєму телеграм-каналі вона виклала 7 треків. Усіх їх нашвидкуруч записувала в GarageBand (додаток на айфон, який дозволяє записувати музику, — ред.). Ці треки за тиждень набрали популярність, а новостворений телеграм-канал піднявся з 0 до 10 000 підписників. 

Ми також дізналися, що раніше Клавдія записувала демки зі своїм другом — виконавцем OSTY, який співпрацює із лейблом Nebo Music (лейбл фокусується на альтернативній українській попмузиці та забезпечує артистам менеджмент повного циклу, — прим. ред) і таким чином ми вийшли на представників виконавиці, бо виявилося, що Клавдія також співпрацює із ними.

Оскільки артистка хоче зберегти анонімність, то ми поспілкувалися із СЕО та директоркою артистів лейблу Nebo Music Катериною Шевченко 

Лейбл і офіційний запуск проєкту 

Osty — перший артист лейблу Nebo music. І саме він розповів їм про свою подругу, чиї треки вже на той час почали віруситися у тіктоці.

«Наша команда дуже зацікавилася Klavdia Petrivna. Кожен знайшов в її треках, щось своє — вайб французького шансону, клавіші з 90-х. Тому вирішили запросити її до нас у Київ познайомитися. Виявилося, що Клавдія ніколи не була на студії звукозапису. Ми провели разом із саундпродюсером та Клавдією на студії чотири дні й записали пісні. І зрозуміли, що разом зможемо показати якою може бути нова українська музика», — розповідає СЕО лейблу Катерина Шевченко.

Наразі триває робота по запуску офіційних сторінок на стримінгах. За словами Катерини, після того, як Клавдія викликала альбом у телеграмі, хтось залив ці треки на стримінгові платформи, зокрема на Spotify — там вже понад 30 тисяч слухачів на місяць й тисячі прослуховувань на піснях. Хто на обкладинці в Spotify — невідомо, але це не Клавдія.

Зокрема, таке повідомлення прийшло виконавиці у тіктоці.
Скриншот надано представниками Клавдії Петрівни

«Поки ні у команди, ні у Клавдії немає доступу до цього кабінету. Це було зроблено без дозволу. Хтось використав чужі фото для обкладинки, а також в коментарях під відео в тіктоці ми побачили купу однакових згадок (скриншот нижче), наче ботоферма. Це дуже цікавий та особливий кейс для нас. Зараз ми з’ясовуємо, хто це зробив, щоб до 22 вересня усе знести, бо це не її офіційна сторінка. По факту, ми будемо запускати все з нуля, з усіма доступами, як і має бути», — каже Катерина й закликає не підписуватися на той обліковий запис.

Скриншот надано представниками Клавдії Петрівни

Офіційні сторінки Клавдії є у тіктоці, телеграмі, а відтепер й в інстаграмі. До речі, в інстаграмі фото виконавиці не публікуватимуть, щоб залишити образ артистки загадковим. А пісні пушать під відеоряд з улюблених фільмів виконавиці, наприклад з «Римських канікул» з Одрі Гепберн, чи інших, схожих за стилем та жанром.

Найближчі плани

22 вересня вийде мініальбом Бережи мене. До нього увійде чотири пісні, які вже є у відкритому доступі, але у кращій якості: дописані й допрацьовані. Одна з них — фіт з Osty. А фокус-трек альбому — Я щаслива.

«Суть цього мініальбому в тому, що він про емоційні гойдалки жінки. Такої стереотипної жінки, в якої настрій змінюється 35 разів на день. Вона в якомусь сенсі, інфантильна, але водночас говорить про те, як жінка може підсилювати й надихати свого чоловіка. Наприклад, “добре, шо я в тебе є, бережи мене”. Багато жінок впізнають себе у текстах Клавдії. Та й не тільки жінкам, тексти Клавдії резонують і чоловікам, адже це простими словами про складні речі — взаємовідносини», пояснює Катерина Шевченко.

Зараз команда виконавиці активно працює над створенням треків. На 13 жовтня готується наступна пісня — Імператори. До речі, 18 вересня стало відомо, що Nebo Music почали співпрацю з лейблом Pomitni, який допомагає їм із дистриб’юцією творчості артистів.

«Клавдія Петрівна — це початок нової епохи української музики. Амбітна, впевнена, яскрава та загадкова артистка, чий голос, маємо надію, запам’ятається на десятиріччя», підсумовує Катерина Шевченко.


Читайте також: «Ммм, вона демон, вона стерва за потреби»: що відомо про виконавицю Freaky Siren?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024