Головна
>
Музика
>

«Кожен мій виступ — це відкрита репетиція»: у Львові відбудеться концерт Ігоря Цимбровського

«Кожен мій виступ — це відкрита репетиція»: у Львові відбудеться концерт Ігоря Цимбровського

3 грудня у Львові відбувся концерт одного з найцікавіших представників львівського андеграунду 90-х — Ігоря Цимбровського. Тоді охочих було так багато, що квитки розкупили ще до офіційного анонсу концерту. А відтак музикант погодився на ще один додатковий виступ — 28 січня у Нижньому залі Театру Ляльок (Львів).

Розповідаємо хто такий Ігор Цимбровський та чому варто відвідати концерт.

На зображенні може бути: текст

Хто це такий?

Ігор Цимбровський — поет, музикант та головний архітектор музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» у Львові. Один з представників української андеграундної сцени 1990-х.

Як музикант дебютував у 1987 році разом із колегою в клубі Лісотехнічного інституту. Брав участь у фестивалях: в 1989 «Чорна рада» та «Червона рута», в 1991 харківська «Нова сцена» та «Українські ночі» у Гданську.

У 1996 році видав перший і єдиний альбом Прийди янголе на польському лейблі Koka Records. До LP увійшло вісім композицій, виконаних фальцетом під акомпанемент фортепіано. На музику він поклав тексти українських поетів Михайля Семенка, Миколи Воробйова, Аттіла Йожефа, а також свої. 

Наступні два роки Ігор активно виступав у Польщі та Львові. А тоді — тиша.

У 2016 році, за ініціативи німецького видавця, вийшов вініл Прийди Янголе (Сome, Angel). До перевидання увійшли три композиції — Прийде янголе, Біля моря, Рози поету.

Фактично до 2020 року, за словами самого Ігоря, він не був частиною української культури взагалі. Хоч і жив весь час у Львові. Зараз же він потрохи повертається у культурні процеси, але каже, що це залежить не від нього.

Перший за чверть століття відбувся у 2020 році в межах фестивалю Am I Jazz?. Щоправда, в онлайн форматі,  в закритому клубі, без слухачів. Того ж року він дав концерт на балконі в Івано-Франківську.

Наприкінці 2022 відбувся й перший за десятки років публічний виступ у Львові в межах проєкту «Зріз». А вже 28 січня у Нижньому залі Театру Ляльок він дасть ще один сольний.  Цього разу він виступатиме із  барабанщиком Тарасом Мельниченком.

Три причини чому варто відвідати концерт

Причина номер 1. Реконструкція.

Попри відсутність на сцені усі ці роки, Ігор Цимбровський не переставав писати музику, тож на концерті він зіграє нові пісні. А також ті, які написані ще до виходу Прийди янголе, але з часом вони змінили звучання. Процес роботи над зміною форми музикант називає реконструкцією.

Причина номер 2. Унікальність.

У коментарі для LiRoom музикант розповів, що концертних програм у нього як правило не існує. Грає те, що підходить йому психологічно, емоційно і те, що, на його думку, відповідає контексту виступу. 

Є кілька ключових композицій, які виконує Цимбровський. Але на кожному концерті звучать й ті пісні, які він ніколи раніше не грав на виступах.

«Кожен мій виступ це своєрідна відкрита репетиція», — каже Ігор Цимбровський.

Причина номер 3. Невідомість.

Коли буде наступний виступ Ігоря і чи не зникне він знову на десятки років — невідомо.


Читайте також: «Конструкція» випустила альбом-компіляцію українських саундартистів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024