Головна
>
Музика
>

Плейлист: кого слухає Артем Чех?

Плейлист: кого слухає Артем Чех?

9 вересня на літературному фестивалі Meridian Czernowitz український письменник та військовослужбовець Артем Чех презентуватиме свою збірку документальної прози «Точка нуль».

Лірум є інформаційним партнером події. Напередодні ми запитали у письменника, яких виконавців він полюбляє слухати. Серед них — закордонні гурти, які асоціюються в нього з довоєнним періодом, київськими заторами, гірляндами, а також із військовою службою.

За вподобаннями письменника ми склали плейлист.

Він доступний на SpotifyApple MusicDeezer та YouTube.

Фото: Meridian Czernowitz

Артем каже, що за його вподобаннями можна написати книжку, адже з «простого меломана він перетворився в колекціонера» та почав збирати аудіокасети:

«І більшість музики, яку слухаю вдома — це щось древнє, переважно 60-ті, 70-ті, 80-ті».

Також у нього є outdoor плейлист, до якого незмінно входить британський інді-рок-гурт Florence and the Machine. З усіх пісень гурту письменнику найбільше подобається Big God. Також він слухає ізраїльський інді-поп гурт Lola Marsh, улюблена пісня — She’s a Rainbow.

Також Чеху подобається музика британського виконавця й саундпродюсера Майкла Ківануки, зокрема, пісня Hero, а також британської співачки й поетки Arlo Parks (пісня — Black Dog).

Ще одна виконавиця, яку слухає письменник — американська виконавиця Lana Del Rey. Одна з улюблених пісень — The Blackest Day.

«Саме їх я слухав в останні місяці перед великою війною, і ця музика, ніби теплий подих з тих спокійних днів, коли жилося і хотілося жити. Музика київських заторів, теплих гірлянд і тихих винних вечорів», — каже Артем Чех про цих виконавців.

Є гурти й виконавці яких Артем Чех слухає чи не все життя. Це, зокрема, англійський рок-гурт Radiohead, ірландський рок-гурт The Cranberries та австралійські музиканти Нік Кейв та Воррен Еліс, британський трип-хоп гурт Portishead та американський альтернативний рок-гурт Pixies.

«Це музика моїх маршів у колонах з технікою, пересувань лісами на кордоні з Білоруссю, акомпанемент на шляху Київ – Слов’янськ, Слов’янськ — Київ», — розповідає письменник.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кого слухає виконавець Паліндром, репер Otoy та рок-гурт діти інженерів.


Артем Чех — письменник, військовослужбовець, автор книжок «Хто ти такий?», «Район Д», «Точка нуль», «На великій землі» та інших. Свого часу працював актором Черкаського драматичного театру, охоронцем, продавцем, промоутером, журналістом, копірайтером, художником-моделмейкером і старшим стрільцем та навідником БТР у лавах Збройних Сил України. Окремі тексти Артема Чеха були перекладені німецькою, англійською, польською та чеською мовами та видані у зарубіжних періодичних виданнях та альманахах. За мотивами роману «Хто ти такий?» режисерка Ірина Цілик зняла фільм «Я і Фелікс». Головний редактор Ліруму Олексій Бондаренко у рецензії на фільм зазначив, що і роман, і екранізація «неминуче підводять читача/глядача до саморефлексії. І змушують задуматися про речі, про які ти волієш не думати: про дорослішання, вибір батьків, життя навколо та цінності, які це все закладає». Повний текст рецензії можна прочитати за посиланням.


Читайте також: Осінній плейлист української музики

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024